Zo viel Daphne 17 kilo af door bewuste keuzes te maken

[ad_1]

Daphne deed mee aan het Skinnyminds coachplan en is zonder dieet 17 kilo afgevallen. Lees hier hoe ze door middel van het maken van bewuste keuzes is afgevallen.

Van bijna elke pauze croissantjes naar 2 weken alleen salades

Toen ik op mezelf ging wonen kwamen de kilo’s er bij mij aan. Het was het bekende fenomeen van: “je mag alles eten wat je wil”, en dat deed ik dan ook. Ik was gewoon totaal niet bezig met wat gezond was of niet. Ik dacht bijvoorbeeld dat een bak Danio kwark gezond was. In mijn tussenjaar werkte ik bij de Albert Heijn en ik at daar dan bijna elke pauze croissantjes met een pakje Vifit. De gedachte of het wel gezond was kwam totaal niet bij mij op, ik vond het gewoon lekker. Toen merkte ik voor het eerst dat ik wat aan het aankomen was en ik startte met diëten. En met de start van het diëten begon voor mij ook het jojoën.

Ik heb van alles geprobeerd. Ik heb zelfs een keer 2 weken lang alleen maar salades gegeten. Koolhydraatarm heb ik ook geprobeerd of overmatig sporten. Maar dat zijn allemaal dingen, die zijn niet vol te houden. Ik deed het dan ook voor kortere periodes. Ik viel steeds wel af en dan voelde ik me ook wel weer goed, maar het was gewoon niet vol te houden. Vervolgens kwamen de kilo’s er weer aan.

Als je niet mentaal bezig bent, val je terug in oude gewoontes

Als ik terugdenk aan bijvoorbeeld Weightwatchers, waar ik wel 18 kilo mee ben afgevallen, dan zat daar niet zozeer het mentale gedeelte bij. Dus wat ik dan kreeg is dat ik heel makkelijk weer terugviel in oude gewoontes.

Af en toe had ik dan wel weer wilskracht om het op te pakken, maar echt je gewoontes veranderen heb je dan nog niet gedaan. Ik ging dan kijken naar het gezonde alternatief en niet naar wat ik echt lekker vond. Popcorn had weinig punten, maar dat vind ik veel minder lekker dan een stukje chocola. Dat “gezonde” eten hou je wel eventjes vol, maar daarna ga je dubbel zoveel lekkers eten, waardoor je weer aankomt. Ik weet nu dat het emotie-eten was, maar dat wist ik toen nog niet.

Ik kwam het boek van Mieke tegen in de kringloop en had het toen gekocht. Ik had er toen nog niet gelijk heel veel mee gedaan, maar het zat nog wel in mijn hoofd. Nadat ik het weer tegenkwam op Youtube ben ik Skinnyminds op Instagram gaan volgen, heb ik vervolgens meegedaan aan een event en kwam ik er toen achter dat dit gewoon was wat ik nodig had. Dit is wat er bij mij gaat werken.

Ik ben gewoon een lekkerbek

Ik had altijd het idee dat ik alles lekker vond. Wat Mieke ook wel eens zegt van: ‘ik ben gewoon een lekkerbek’. Door middel van Skinnyminds ben ik erachter gekomen dat dit eigenlijk helemaal niet zo is. Niet dat ik niet van lekker eten hou, maar mijn emoties doen mij eten.

Momenten waarop ik at waren bijvoorbeeld als ik vermoeid was. Met een kleintje is dat al gauw het geval en dan at ik om ‘energie’ te krijgen. Dat werkt natuurlijk maar heel eventjes. Daarnaast at ik als ik momentjes voor mezelf had, even alleen thuis was van werk, lekker ontspannen met wat eten. Dat was ook mijn draak: “Chilly Billy” Het ontspannen koppelde ik aan eten. Ook stelde ik wel eens dingen uit door middel van eten. Als ik ergens geen zin in had, dan kon ik dat gewoon weg-eten bij wijze van spreken. Maar dat eten helpt van korte duur, want uiteindelijk baal je dat je teveel hebt gegeten en dat je die taak nog niet gedaan hebt.

“Als honger niet je probleem is, is eten niet de oplossing”

Ik maak bewuste keuzes

Ik heb nu veel van die gewoontes veranderd. Als ik moe ben en ik heb de kleine op bed gedaan dan ga ik als het kan zelf ook even liggen. Of ik ga in de avond eerder op bed. Als ik even een momentje voor mezelf heb, dan ga ik in plaats van eten een lekker kopje koffie zetten. Soms maak ik ook gerust de keuze om er wel iets lekkers bij te nemen. Maar het gaat om het feit dat het een bewuste keuze is.

Je krijgt bij Skinnyminds tools om bewustere keuzes te maken. Als je wil eten, ga je eerst nadenken: “Goh, waarom wil ik nu eigenlijk eten?” Één van mijn grootste eyeopeners was ook dat als het geen maaghonger is, dat er altijd iets anders achter zat. Aan het begin moet je erover nadenken, maar op een gegeven moment dan herken je de situatie ook steeds sneller. Dan maak je je keuzes steeds bewuster.

Een voorbeeld hiervan is dat ik laatst een dagje weg ging naar Scheveningen. Normaal zou ik zoiets hebben van ik eet lekker waar ik zin in heb. Nu heb ik van te voren bewuste afspraken met mezelf gemaakt: gewoon ontbijten, fruit voor onderweg, voedzame maar wel lekkere lunch, voorgerecht maar geen nagerecht. En door die visualisatie gaat die dag dan veel makkelijker dan voorheen.

Het is geen dieet

Wat ik erg goed vond aan Skinnyminds zijn de coachsessies. Ik had ook echt een geweldige coach! Wat ze heel goed deed was empathisch zijn en toch confronteren. Dan heb je er ook echt wat aan, ze wist na de eerste sessie al wat er in mijn hoofd omging en kon precies de goede dingen zeggen. Na elke coachsessie was ik dan ook weer super gemotiveerd. Het bracht me echt een stukje verder.

Daarnaast heb je natuurlijk de community. Dat is ook heel fijn om daar je verhalen te delen. Het was overigens ook de allereerste keer dat ik er echt open over praatte, over mijn relatie met eten zegmaar. Dat is echt het grootste verschil vind ik met andere programma’s. Bovendien heb je geen restricties wat eten betreft. “Je mag alles wat je wil”. Dat is ook één van mijn eyeopeners geweest. Ik eet gewoon M&M’s als ik daar zin in heb. Daardoor voelt het ook niet als een dieet.

Meer dan alleen 17 kilo eraf

Skinnyminds heeft mij meer gebracht dan alleen de kilo’s eraf. Nu treed ik vaker buiten mijn comfortzone wat betreft bewegen en ook ben ik bezig met plannen en organiseren. Ik ben bijvoorbeeld gaan hardlopen en dat had ik echt nooit van mezelf verwacht. Daarnaast schrijf ik in een boekje successen van de dag op.

De slogan van Mieke: “Elke dag chocola 12 kilo eraf.” vind ik ook heel mooi. Dat is in mijn geval ook zo.. Ik heb volgens mij elke dag wel chocola gegeten. Je leert luisteren naar je werkelijke behoeftes en eet niet meer die hele reep, maar neemt een paar blokjes en dat is voldoende. Die bewuste keuzes hebben ervoor gezorgd dat ik die 17 kilo ben afgevallen.

Het leerproces bij Skinnyminds vond ik erg leuk en interessant, mede door de fijne lessen. Ik ben nog steeds bezig met mezelf ontwikkelen hierin en hoop in de toekomst nog verder af te vallen.

Wil jij meer weten over het maken van bewuste keuzes waarmee Daphne 17 kilo is afgevallen? Download ons gratis e-book over afvallen zonder dieet. En ontdek jij wat jij kunt doen aan de kern-issues achter jouw eetdrang, dé enige manier om blijvend slank te zijn.[ad_2]

https://skinnyminds.nl/daphne-bewuste-keuzes/