Waarom september de beste tijd is om te starten met afvallen

[ad_1]

Starten met afvallen doen we vaak in januari, maar wist je dat september een ander goed moment is om te beginnen?

September is de tijd dat veel mensen zich happy voelen, opgeladen door de vakantie, leuke uitstapjes en/of het mooie weer. Je hebt hernieuwde energie en bovendien minder eetlust vanwege de warmte. De aangename temperaturen nodigen je uit om meer buiten te zijn en in beweging te komen. Even lekker wandelen, misschien zelfs een stuk hardlopen. Ik word er in ieder geval erg vrolijk van!

In de winter is dat anders. Het koude, gure weer betekent vaak meer eetlust en zin in comfort food. Je lichaam wil meer eten om zo makkelijker warm te blijven. Echter beginnen de meeste mensen in die periode juist met hun goede voornemens… die vaak niet slagen. Het is eigenlijk veel slimmer om te starten met afvallen in september, als je nog in die zomerse flow zit. Want iets anders is ook waar over september: veel mensen voelen zich wat te zwaar. Het mooie weer is een beetje confronterend en je hebt misschien last van de bekende vakantiekilo’s. Dus: stel niet uit tot januari wat je ook morgen kunt doen; ga lekker buiten bewegen, pak nú de regie op je eetgedrag en voel je direct beter en slanker!

Wat je in een half jaar kunt bereiken

Stel je voor… je begint. Geen halve maatregelen, maar echt. Je houdt je daadwerkelijk aan je voornemen, je herpakt jezelf op moeilijke momenten en voor het eerst heb je het gevoel dat dit gaat lukken. Dat je een manier hebt gevonden wat je volhoudt: een slanke levensstijl die bij je past. Met lekker eten, zonder frustratie. Daar geef je jezelf een half jaar de tijd voor. Succesvol afvallen is immers geen sprint, maar een race: ga je te snel van start, dan ben je uitgeput ver voor je de finish bereikt. Als een jojo op en neer met je gewicht: dat wil je niet meer. Je focust op het proces, dan komt het resultaat vanzelf.

Een half jaar. 26 weken. Als je uitgaat van een halve kilo per week afvallen, dan is er 13 kilo vet van je lichaam weg. GONE! Duurzaam gewichtsverlies met de meeste kans op een strak, blijvend resultaat.

Minstens.

Want als je meer kilo’s hebt om kwijt te raken, gaat afvallen in het begin vaak sneller: je valt dan bijvoorbeeld 1 kilo per week af. Na een half jaar zoveel kilo’s lichter, daar teken je toch voor? Met elke actie die je vanaf vandaag doet, kom je dichter bij dat slanke doel. Een van die acties is bijvoorbeeld jezelf inschrijven voor een heel leerzaam live event (gratis)…. daarover straks meer!

Hoe zie je er na een half jaar uit

De volgende stap: visualiseer. In maart heb je het gewicht dat je graag wilt. Hoe ziet dat eruit? Wat draag je, hoe voel je je? Wat maakt dat je je daar beter bij voelt dan je huidige gewicht? Welke dingen veranderen in positieve zin als je je streefgewicht bereikt?Het is niet alleen het getal op de weegschaal. Wat je ook kunt bereiken in een half jaar:

  • Niet langer toegeven aan emotie-eten
  • Alle kleding kunnen kopen die je graag wilt
  • In de spiegel kijken met een trots gevoel
  • Minder last hebben van de warmte
  • Meer genieten van lekker eten, zonder schuldgevoel
  • Jurkjes en rokjes aan zonder schurende bovenbenen
  • Een goed voorbeeld zijn voor je kinderen… vul maar aan! Jouw persoonlijke doel is van jou alleen. Jij weet waar je het voor doet.

Hallo september!

Wat zeg je ervan: ga jij ook starten met afvallen? Zet je je maximaal in vanaf september? Door er écht mee bezig te gaan, actief je gewoonten te veranderen en je eetgedrag onder de loep te nemen, lukt het je om in moeilijke situaties te kiezen voor je lange termijn: je slanke doel. Op naar jouw streefgewicht.

E-book: Afvallen zonder dieet

Download ons nieuwe gratis e-book over afvallen zonder dieet. Met tips en recepten, geheel volgens onze methode.  Eet niet meer al het lekkers, maar alleen het allerlekkerst. Pak weer regie op je eten. In dit boek ontdek je hóe je dat doet.[ad_2]

https://miekekosters.nl/starten-met-afvallen-september/