PienTV, Chinese Geneeskunde & Accupunctuur bij Dr. Li Jie, Afl.1 (van 2)

PienTV, Chinese Geneeskunde & Accupunctuur bij Dr. Li Jie, Afl.1 (van 2)

Acupunctuur is een van de meest populaire alternatieve geneeswijzen die wordt gebruikt om een breed scala aan kwalen te verlichten en te behandelen. Acupunctuur is een milieuvriendelijke, niet-invasieve, holistische geneeswijze die al duizenden jaren wordt gebruikt in de Chinese geneeskunde. Het is een therapie die gebaseerd is op de theorie dat er energiebanen, ook wel meridianen genoemd, door het menselijk lichaam stromen. Wanneer deze energiebanen worden verstoord, kunnen er verschillende gezondheidsproblemen optreden. Door acupunctuur wordt dit energieverlies gecorrigeerd.

In acupunctuur worden dunne naalden op bepaalde punten op het lichaam geplaatst om de energiestroom te herstellen. Deze punten zijn bekend als acupunctuurpunten en de naalden worden gebruikt om de energiebalans te herstellen. Deze punten hebben verschillende functies, zoals pijnverlichting, het verhogen van de bloedcirculatie en het verlichten van spanningen en stress.

Een van de voordelen van acupunctuur is dat het geen bijwerkingen heeft. Het is een veilige therapie die geen medicijnen nodig heeft. Acupunctuur is ook een effectieve behandeling voor mensen die lijden aan chronische pijn, zoals fibromyalgie, artritis, hoofdpijn en rugpijn. Het kan ook worden gebruikt om een breed scala aan andere medische aandoeningen te behandelen, waaronder astma, allergieën, migraine, spijsverteringsproblemen, stress, slapeloosheid, depressie, allergieën en zelfs obesitas.

Een ander voordeel van acupunctuur is dat het een natuurlijke behandeling is, wat betekent dat het geen chemische stoffen bevat. De naalden worden geïnjecteerd met een hoeveelheid energie, waardoor het lichaam in staat is om het genezingsproces te versnellen en het immuunsysteem te versterken.

Acupunctuur is een goedkope en veilige behandeling die kan worden gebruikt voor verschillende medische aandoeningen. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat acupunctuur geen “wondermiddel” is en dat het niet geschikt is voor iedereen. Het is altijd het beste om eerst een arts te raadplegen voordat u acupunctuur overweegt.

Kernpunten:
– Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die al duizenden jaren wordt gebruikt in de Chinese geneeskunde.
– Acupunctuur is een milieuvriendelijke, niet-invasieve, holistische geneeswijze die gebaseerd is op de theorie dat er energiebanen door het lichaam stromen.
– Acupunctuur wordt gebruikt om een breed scala aan kwalen te verlichten en te behandelen, zoals fibromyalgie, astma, allergieën, migraine, hoofdpijn, rugpijn, spijsverteringsproblemen, stress, slapeloosheid, depressie en obesitas.
– Acupunctuur heeft geen bijwerkingen en is een veilige therapie die geen medicijnen nodig heeft.
– Acupunctuur is een goedkope en veilige behandeling, maar het is belangrijk om eerst een arts te raadplegen voordat u overweegt acupunctuur te gebruiken.

alternatieve geneeswijzen acupunctuur – FAQ

Vraag 1: Wat zijn de voordelen van acupunctuur?

Antwoord 1: Acupunctuur biedt veel voordelen. Het kan helpen bij het verminderen van pijn, stress en angst, het verbeteren van het immuunsysteem, het verminderen van spierspanning en het verhogen van de energieniveaus.

Vraag 2: Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van acupunctuur?

Antwoord 2: Hoewel acupunctuur over het algemeen veilig is, kunnen er soms bijwerkingen voorkomen zoals zwakte, duizeligheid, misselijkheid, bloeduitstortingen of infecties. Als de behandeling correct wordt uitgevoerd, zijn deze bijwerkingen meestal mild en van korte duur.

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die al duizenden jaren wordt gebruikt. Het is gebaseerd op het principe dat het stimuleren van bepaalde punten op het lichaam kan helpen te genezen of verlichten van klachten. Hoewel het bewijs dat acupunctuur effectief is bij het behandelen van bepaalde aandoeningen schaars is, zijn er veel mensen die de voordelen ervan bevestigen. Acupunctuur is een veilige, niet-invasieve behandeling die kan worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen voor een optimaal resultaat. De resultaten kunnen variëren, maar veel mensen hebben positieve ervaringen gehad met deze vorm van genezing.

alternatieve geneeswijzen acupunctuur

Vandaag gaat Pauline van Aken (Pien) van PienTV naar haar Chinese arts Professor Dr. Li Jie voor haar tweede consult, … (lees verder)

Meer weten over de video: PienTV, Chinese Geneeskunde & Accupunctuur bij Dr. Li Jie, Afl.1 (van 2)

Hier vind je de video: PienTV, Chinese Geneeskunde & Accupunctuur bij Dr. Li Jie, Afl.1 (van 2) op YT