Miriam – 10 kg – Foodsisters

[ad_1]

Fybromyalgie, prikkelbare darmen, een lactose intolerantie en tóch succesvol afvallen.

Lees hieronder mee hoe Miriam in januari de knop omzette en al 10 kilo is verloren. Haar gezin eet mee en ook haar man is al succesvol 10 kilo kwijt.

Miriam (40) “Mijn gewicht was belastend voor mijn lijf. Ik had al veel langer geen energie meer en door mijn fibromyalgie en hypermobilteit kan ik moeilijk bewegen. Gevolg; veel te zwaar. Jarenlang loop ik al bij de diëtiste maar ik viel nooit echt blijvend veel af. Behalve bij koolhydraten arm eten, toen ging voor mij de knop om. Het is met vallen en opstaan, want een jarenlange manier omzetten is moeilijk maar het gaat goed!

Mijn fybromyalgieklachten zijn echt beter nu geworden. Doordat ik lichter ben zeul ik minder kilo’s mee en daardoor heb ik minder pijn en ben ik beter belastbaar. Ook het effect van minder suikers in je lijf voel ik goed terug. Dit maakte mijn lijf voor mijn gevoel veel gevoeliger. Ik heb nog steeds pijnen en de fibromyalgie gaat niet weg, maar ik kan weer meer dingen doen met minder pijn. Ik heb het gevoel dat ik in de spiraal omhoog zit in plaats van de neerwaartse spiraal. Nu word ik lichter, kan ik beter bewegen en daardoor voel ik mij fitter en heb ik minder pijn en daardoor viel ik mij fijner en val ik nog meer af.

Ik heb ook minder last van mijn prikkelbare darm ( komt ook door de fibromyalgie). Ik heb zo goed als geen last meer van mijn darmen. Ze zijn rustiger en minder opgeblazen. Daarnaast heb ik minder last van dips, mij minder prettig voelen. Dit vooral omdat ik niet meer van die suikerpieken en dalen heb.

Ik heb daarnaast ook een lactose intolerantie. De recepten helpen zeker mee om geen opgeblazen gevoel en pijn in mijn buik meer te hebben. De Foodsisters gerechten zijn erg makkelijk aan te passen met lactose vrije ingrediënten. Dus dat helpt zeker mee. Ik denk ook niet dat ik erachter was gekomen als ik niet deze manier van eten had gekozen. Zowel ik als mijn dochter hadden wel klachten, maar niet erg genoeg om er iets mee te doen. Nu kwam dit duidelijk naar voren. 

Bij de diëtiste ging het vooral over wat niet mocht en wat ik allemaal moest laten, nu ben ik vooral bezig met wat wel kan en mag en dat omdenken werkt vooral voor mij goed. Ik ben bij jullie beland doordat een tante mij jullie boek had gegeven en zij tevreden was. Ik had al eerder een keer koolhydraat een geprobeerd en dat beviel mij goed, maar de diëtiste gaf toen aan dat het niet gezond was om zo te blijven eten. Uiteindelijk ben ik toen ook gestopt en weer aangekomen. Doordat ik bij een internist kwam door de lichamelijke klachten van pijnen in mijn lijf door de fibromyalgie kwam ik er door hem achter dat het helemaal niet erg was en ik dit gewoon kon doen. Dat voor iedereen iets anders goed werkte en als dit voor mij goed was ik dit gewoon kon doen. Dat heb ik altijd onthouden en afgelopen jaar heb ik de knop omgezet.

Ik koop zo weinig mogelijk ongezonde dingen en we eten met het hele gezin uit jullie boek. Mijn kinderen en man eten op die manier ook gezond en zo leren mijn kinderen hopelijk ook van jongs af aan dat je dus niet op suikers en snacks hoeft te leven en dat dit eten gewoon erg lekker is. Ik ben opgegroeid met aardappelen groente vlees en toetjes. Als dat klaar was gingen we van tafel om vervolgens de koektrommel open te trekken. Bij pijn of juist leuke dingen kregen we altijd wat lekkers. Dat gevoel zit nog steeds in mij. Emoties zitten erg gekoppeld aan eten, want dat is “gezellig”. Natuurlijk hoort bij ons ook af en toe iets lekkers erbij, maar niet meer dagelijks. Ik hoop daarmee voor het hele gezin een goed voorbeeld te geven. Mijn man is trouwens ook al 10 kilo afgevallen. Hij vindt het ook makkelijk vol te houden en is erg blij met de makkelijke recepten om te koken.

Er zijn altijd momenten dat het moeilijk is. Voor mij is dat vooral als ik pijn heb in mijn lijf door de fibromyalgie. Dan vind ik dat ik iets lekkers verdien. Doordat ik nu weet wat ik mag eten op een dag is het makkelijker vol te houden. Maar ook om eens de keus te maken om wel een iets te eten en het daar dan bij te laten. Als ik nu pijn heb probeer ik hier op een gezondere manier mee om te gaan. Door het samen als gezin te doen is het ook leuk om resultaten met elkaar te delen. De suikerkick niet meer hebben;  daar moest ik echt van afkicken was ook een grote motivatie. Als ik een paar weken even niet lekker ging en verzandde in suikerrijk voedsel eten voelde ik mij moe, hongerig, had ik hoofdpijn en veel trek in nog meer suikers. Maar als ik daarna de draad oppakte dan moest ik echt een paar dagen door hoofdpijn geen. Afkicken van suiker. Dat wil ik niet meer… het blijft echt wel moeilijk, want de smaak vind ik lekker. Maar alles met mate. Ik werk op een basisschool en krijg daar ook veel verleidingen door alle traktaties. Dat vind ik soms zo lastig. Maar door een menu te hebben en mij daar aan te houden kan ik ook alle traktaties laten liggen.

Het grootste voordeel van de menu’s vind ik dat ik niet hoef na te denken over wat ik moet eten en wat slimme keuzes zijn. Op een gegeven moment durf je het dan ook aan om stappen te zetten en de menu’s los te laten en toe te passen als leidraad. De recepten zijn voor een gezin met twee tieners ook goed te doen en de kooktijd is ook lekker kort. Dus in een druk leven zo makkelijk in te passen.

Deze manier van eten heeft zeker mijn zelfvertrouwen vergroot! Het is zo gaaf om de kilo’s eraf te zien gaan en je dan ook nog eens goed te voelen i.p.v. uitgehongerd. Ik heb een maagballon gehad en ben nu meer afgevallen dan toen. Sterker nog, blijvend afgevallen en dat had ik toen niet. Ik heb mij toen ook alleen maar slecht gevoeld.

Als ik de weekmenu’s helemaal loslaat en recepten kies en zelf keuzes maak merk ik dat ik niet afval, maar ik blijf wel stabiel. Met het oog op de toekomst vind ik dat een hele fijne gedachte. Het is een blijvende verandering! Nu volg ik weer het 8 weken slank boek en gaan de kilo’s er weer af. Ik zit nu op 11 kg, maar heb als doel nog minimaal 7 kg meer eraf. Dan weet ik 100 kilo. Daarna gaan we weer een nieuw doel kiezen.

Ik zou het niet kunnen doen zonder de steun van mijn omgeving. Doordat ik met mijn hele gezin de keuze heb gemaakt gezonder te willen leven, kunnen we elkaar echt steunen en zijn er geen verleidingen. En als die er wel zijn dan kunnen we elkaar helpen. En dat ze dat allemaal doen voor mij, daar ben ik heel dankbaar voor. En hoe mooi is het dat daardoor mijn man ook is afgevallen (hoewel ik niet aan hem zag dat hij dat kon gebruiken) hij is er zelf ook heel blij mee. Ik ben vooral ook trots op het voorbeeld dat ik geef aan mijn kinderen. Ik ben goed zoals ik ben, ik hoef niet af te vallen, maar kies er voor om gezond te leven. En daar hoort een gezonde leefstijl bij. En als dat ervoor zorgt dat ik beter in mijn lijf zit met minder kilo’s dan is de Foodsisters methode niet een doel op zich maar een middel om goed voor jezelf te zorgen. Welk gewicht je ook hebt!

Elke dag is er één. Ook als het even niet lukt kun je de knop omzetten en weer opnieuw proberen. Soms lukt het even niet en dat is ook oké. Je kunt altijd weer beginnen.”

[ad_2]

https://foodsisters.nl/geen-categorie/miriam-10-kg/