Mijn reis als digital nomad

[ad_1]

Het is al even geleden dat ik een update heb geschreven over mijn online werk journey. In deze blog zal ik delen wat ik voor werk doe, hoe ik in een half jaar mijn financiële doel hebt bereikt en open vertellen wat ik momenteel verdien.

Mentors & coaching

Zoals jullie in eerdere blogs konden lezen heb ik in mezelf geïnvesteerd in de vorm van coaching, zodat ik zo snel mogelijk alle ins en outs kon leren omtrent het opzetten van je eigen online business. Na een half jaar een mentor te hebben gehad heb ik een maand of twee de tijd genomen om alles te integreren, toe te passen en uit te vogelen welke stappen ik verder wilde nemen. Ik merkte dat ondanks dat ik genoeg kennis en ervaring had om mijn online service van de grond te krijgen, ik de community en support toch best miste. Dus ik besloot om in een vervolg programma op mijn eerdere coachingstraject te investeren en hier heb ik geen moment spijt van!

Cliënts en partnerships

Tijdens die volgende periode heb ik mijn focus gevonden en de eerste samenwerkingen gecreëerd met business owners waar ik super erg mee resoneer. Zoals jullie misschien weten sprak low ticket affiliate marketing me niet zo aan, omdat je werkt met producten en bedrijven waar je helemaal geen connectie mee heb. Ja het is een mooie manier om echt passief inkomen te verdienen. Maar nu werk ik samen met mensen die ik heb leren kennen in de community, voornamelijk vrouwen die werken met thema’s zoals creativiteit, reizen, mindset en vrijheid. Het voelt zo fijn om samen te werken met mensen die ik naast collega’s ook vrienden kan noemen en om regelmatig contact met ze te hebben.

High ticket affiliate marketing

Een van de dingen die ik momenteel doe is high ticket affiliate marketing. Ik ben de connectie tussen klant en business owner. In de praktijk ben ik veel aan het netwerken en connecten met mensen waar ik en de vrouwen waar ik mee samenwerk mee resoneren. Ik ben in feite op zoek naar hun dream cliënts. De reden dat je het best kunt werken met high ticket business owners is omdat je in principe met één sale voor dat bedrijf je maandinkomen kunt vervangen. Nu heb ik ook partnerships met iets jongere mensen met wie ik gewoon een goede klik heb en waar ik graag mee samenwerk dus mijn commissies lopen uiteen van 200 tot 1400 euro per sale.

Virtual Assistant

Hiernaast werk ik ook af en toe als virtual assistant voor fotografen. Hierbij beantwoord ik een paar uur per week berichtjes op hun social media kanalen (facebook en instagram) en hiervoor krijg ik per uur uitbetaald. Ook hierbij zorg ik dat ik met high ticket business owners werk, zodat mijn uurloon vrij hoog ligt (tussen de 30 en 50 euro per uur).

En de reden dat ik voor zoiets simpels als netwerken, connecten en het beantwoorden van berichtjes betaald krijg, is omdat het voor mijn partners veel tijd kost. Tijd die ook anders besteed kan worden door aan andere onderdelen van hun bedrijf te werken. Vaak is het eigenlijk een stukje ontzorgen en werk uit handen nemen van een business owner, zodat zij zich kunnen focussen op het deel van hun business wat ze leuker vinden om te doen.

Financiële doel

Toen ik begon met coaching heb ik samen met mijn mentor een financieel doel gesteld. Ik heb opgeschreven wat ik een jaar later per maand wilde verdienen. Een paar maanden nadat ik mijn eerste samenwerkingen ben aangegaan heb ik mijn eerste sales gemaakt en in een half jaar heb ik mijn doel van een maandinkomen van 2000+ euro behaald. Wel wil ik ook transparant zijn en een realistisch beeld schetsen: het is niet persé zo dat ik dit volgende maand weer verdien. Hoeveel ik verdien ligt er deels aan hoeveel tijd ik erin stop. En nou moet ik eerlijk zeggen dat ik chillen en genieten belangrijker vind dan geld haha. Dus ik werk niet super hard en laat het gewoon een beetje flowen. Sommige maanden zal ik meer verdienen en sommige maanden minder, maar dat is helemaal prima voor mij.

In 1 jaar mijn droomleven gecreëerd

Een jaar geleden had ik niet eens verwacht dat ik zoveel zou verdienen onderweg. Het voelt soms zo onwerkelijk dat ik in zo’n korte tijd het leven voor mezelf heb gecreëerd waar ik naar verlangde. Meer vrijheid, tijd en ruimte voor mezelf om te doen waar ik gelukkig van wordt! Reizen, op avontuur gaan, mooie mensen ontmoeten. Ontzettend weinig energie in werk stoppen en het werk wat ik doe niet eens echt als werk zien & tegelijkertijd een goed inkomen hebben. Het voelt soms een beetje als een droom haha.

Ik kan echt iedereen aanraden om in zichzelf te investeren, om een mentor te zoeken die ze op weg kan helpen bij wat het ook is wat je wil leren. Om jezelf tijd te besparen in het zelf uitvogelen en in mijn geval om zo snel mogelijk locatie onafhankelijk te kunnen worden. Ik denk namelijk niet dat ik zonder die begeleiding zo snel zoveel skills en ervaring op had kunnen doen in een branche waar ik hiervoor nog helemaal niks over wist.

Wanneer je dit leest en denkt dat wil ik ook, of als je vragen hebt over de beginstappen die je moet nemen voel je dan vrij om me een berichtje te sturen. Ik denk met alle liefde met je mee om te kijken wat bij jou past. Ik hoop oprecht dat meer mensen deze vrijheid voor zichzelf kunnen creëren. Dat meer mensen erachter komen dat er zoveel meer mogelijk is, dat je vanuit zoveel verschillende passies online aan de slag kunt. Dat je geen online influencer hoeft te zijn en veel volgers nodig hebt om digital nomad te worden! Dat dit leven voor iedereen mogelijk is, ondanks dat het op dit moment nog erg onbereikbaar lijkt!

[ad_2]

https://vrijeigenwijs.wordpress.com/2023/01/17/digital-nomad/