Mijn eerste solo vanlife avontuur

[ad_1]

Toen ik mijn eerste camper aanschafte wist ik niet dat ik het ooit aan zou durven om er alleen mee op pad te gaan. Maar deze winter gooi ik mezelf toch echt compleet in het diepe door alleen, met mijn nieuwe busje, naar het zuiden te vertrekken.

Waar ik heen ga weet ik nog niet precies, ik heb voor nu uitgedacht dat ik via zuid Frankrijk naar zuid Spanje ga. Natuurlijk weet ik ondertussen dat het helemaal geen nut heeft om een strict reisschema te maken, dus ik laat de kaders van dit idee ook lekker los.

De laatste week speel ik daarnaast ineens met de gedachte om een overtocht naar Ibiza te maken. Een eiland waarvan ik eigenlijk altijd het gevoel had dat het een beetje een plek is waar glitterhippies voor een korte periode neerstrijken, maar niet perse het idee had dat ik daar een gevoel van community zou ervaren. Dat idee is langzaamaan aan het shiften, mijn vooroordelen beginnen een beetje los te weken en maken plaats voor nieuwsgierigheid.

Ik ben van plan om 1 december weg te rijden uit Nederland. In eerste instantie wilde ik misschien blijven om kerst met vrienden te vieren, maar dat zou dan alleen maar zijn omdat ik bang ben om met kerst alleen te zijn en dat vond ik een hele stomme reden haha. En waarschijnlijk was ik dan toch ook voor oud en nieuw gebleven en zo ben je toch alweer een hele maand verder en nog steeds niet het vrije leven aan het leven. Dus ik zeg deze maand mijn huur op, lever de laatste dag van november mijn sleutels in en vertrek de eerste dag van december met gierende banden naar Frankrijk.

Ik ben niet van plan om veel lange uren te maken wat rijden betreft. Nu ik alleen ga wil ik vroeg vertrekken en op tijd bij mijn bestemmingen aankomen, zodat ik niet in het donker hoef te zoeken. Uit ervaring weet ik ook dat sommige plekjes niet blijken te werken en dat je dan toch echt verder moet rijden. Ook dat wil ik zeker niet alleen in het donker hoeven doen, dus mijn enige doel deze reis is om in de vroege middag een fijn en veilig voelend plekje te veroveren waar ik de rest van de dag kan vertoeven.

In het begin wil ik denk ik wel elke dag een stukje rijden, zodat ik zo snel mogelijk de zon weer inhaal 🌞Ik hoop stiekem dat het in zuid Frankrijk gewoon nog best lekker weer is, het lijkt me fijn om daar even rond te hangen voor ik richting zuid Spanje ga. Ik heb gewoon altijd al iets met Frankrijk gehad, ik voel me er thuis en ik vind de taal super mooi. Frans spreek ik ook het beste naast Nederlands en Engels, dus dat maakt het contact met andere mensen iets minder spannend dan in Spanje en Portugal.

Het zou me super leuk lijken om oud en nieuw te kunnen vieren met andere avonturiers die onderweg zijn. Om ergens neer te strijken waar meerdere mensen met busjes staan, en samen het nieuwe jaar in te gaan. Waarschijnlijk ontmoet ik ook wat vrienden die rond dezelfde tijd in zuid Spanje willen zijn, dus daar kijk ik enorm naar uit!

Ik zal natuurlijk alle avonturen delen, voornamelijk in korte verhalen, foto’s en video’s op Instagram. Maar hopelijk heb ik ook af en toe zin om een wat langere blog te schrijven voor op deze website!


Gepubliceerd door Fien

Ik wil vrij zijn, eigenwijs zijn, nieuwsgierig en speels. Ik wil in bomen klimmen, hutten bouwen en dansen in de regen.

Ik ben Fien en ik woon in een bus met mijn vriend en kat; Lillie. Al heel lang voel ik een soort onrust, een brandend gevoel in mij wat me vertelt dat ik meer wil ontdekken. Onbekende paden volgen, uit mijn comfortzone stappen, mooie mensen ontmoeten en nieuwe dingen leren.. Deze blog zal dus gaan over het volgen van mijn gevoel, zelfontwikkeling en full time vanlife.. Maar ook onderwerpen zoals werken als autonoom beeldend kunstenaar en spiritualiteit zijn dingen waar ik graag over schrijf. Ik sta met één been stevig op de grond, en met de ander zweef ik een beetje in het rond. Het lijkt me heel bevrijdend om open en eerlijk te schrijven over mijn zoektocht naar een balans hierin. En wie weet kan ik andere eigenwijze mensen hier ook mee inspireren.
Bekijk meer berichten

[ad_2]

https://vrijeigenwijs.wordpress.com/2022/10/13/mijn-eerste-solo-vanlife-avontuur/