Microdose dagboek

[ad_1]

Dag 1 (microdose)

Voelt alsof je gaat trippen en de psychedelica inkickt, maar niet doorzet. Ik voel me niet perse heel anders, soms wel het gevoel dat ik me lichter voel (opgewekt en vrolijk met vlagen)

Dag 2 (integratie)

Ik voel me productief, krijg erg veel kleine to do’s gedaan en heb de behoefte om te organiseren. Lijk me iets minder moe te voelen dan normaal, heb ’s avonds nog genoeg energie.

Dag 3 (rustdag)

Zit heel goed in mijn vel, voel me kalm en vrolijk. Veel meer energie dan normaal na een dag. Ben nog tot best laat wakker.

Dag 4 (microdose)

Moet vroeg op, maar ben snel uit bed en voel weinig tot geen weerstand.Ben een beetje kriebelig, excited omdat vandaag weer een microdose dag is. Ik neem vandaag voor het eerst een dose terwijl ik moet werken. Minder geweldig dan de vorige dagen, werk was rustig en saai en ik was me in t begin erg bewust van het feit dat ik een microdose had genomen. Neem toch liever de dose alleen op vrije dagen denk ik. Verder prima dag, wel ook wat moeier omdat ik gister niet goed in slaap kon komen.

Dag 5 (integratie)

Ik word elke dag best makkelijk wakker, ik sta op zonder weerstand. Ik had vandaag wel weer een minder leuke dag op werk, ik viel in in de keuken wat niet mn favo plek is. Ik sta liever te rennen in het restaurant en iedereen aan te sturen, dan dat ik sta te klungelen met het snijden van taarten enzo haha. Ik had best wat irritaties en minder geduld en vrolijkheid dan normaal. Ik ben benieuwd hoe dat morgen gaat zijn. Ik moet twee weken lang best veel werken om mijn min uren op te maken voor ik op reis ga & omdat de andere managers vakantie hebben. Ik ben echt niet gemaakt voor die lifestyle, dus microdosen tijdens die weken is ook niet hetzelfde als op de momenten dat ik remote werk en genoeg tijd voor mezelf heb. Anyway we gaan gewoon door met het experiment, want ik ben benieuwd wat dit over een langere periode zal doen.

Dag 6 (rustdag)

Deze dag was ik weer een stuk positiever ingesteld, ik heb super chill en diep geslapen vannacht en werd uitgerust wakker. In de avond had ik een feestje in Scheveningen waar ik super veel zin in had dus daardoor was ik ook gewoon meer excited.

Dag 7 (rustdag)

Ik was vooral redelijk brak en lui, ik heb de hele dag in bed gelegen, een klein jointje gerookt, gegeten en serie gekeken. Niet veel te melden.

Dag 8 (microdose)

Ik heb rond een uur of 12.30 mijn microdose genomen, nadat ik mijn bus naar de garage heb gebracht. Ik had een fijne ochtend, heb online gewerkt en mijn huis opgeruimd. Ik voelde de dose weer lichtjes opkomen en erna voelde ik me erg positief gestemd. Ik kreeg een mail dat mijn huur officieel is opgezegd & dat maakte me super excited voor de reis die ik ga maken. Het besef dat ik over vier weken alleen het vanlife avontuur aanga gaf me super veel kriebels. Ik voelde me rond het eind van de middag wel redelijk inkakken in vergelijking tot de eerste dagen microdosen. Maar de kans is groot dat dat vooral door mijn weekend kwam.

Dag 9 (integratie)

Ik stond erg vrolijk en energiek op. Aan het eind van de dag was ik wel erg moe, maar dat komt ook omdat ik weer moest werken. Ik kijk er naar uit om volgende week verder te gaan met microdosen. Ik moet de rest van de week werken dus ik sla even een microdose over. Vanaf volgende week werk ik bijna niet meer en over vier weken is mijn officiële laatste dag en ga ik weer op reis. Misschien neem ik nog wel voor één maand mee naar het buitenland. Ik denk dat het echt het fijnste is als je helemaal niks hoeft, maar de tijd, vrijheid en ruimte hebt om alles te doen wat je wil.

Dag 10 tm dag 14 (rustdag)

Veel gewerkt, niet veel bijzonders te melden. Ondanks drukke werkweek redelijk positief gestemd en energiek.

Dag 15 (microdose)

Ik heb heel chill geslapen en word eindelijk weer wakker zonder wekker!Ik begin de dag met wat online werk en neem de microdose pas rond 12.00. Ik ben vandaag sowieso al in een goede mood dus ik ben benieuwd hoe de rest van de dag zal zijn. Ik merk dat mijn mood wel positief is als ik de microdose neem. Maar het is niet perse mijn favo dag om het zo maar te zeggen. Ik merk dat ik de dag erna en misschien zelfs dag drie het fijnst vindt en het meeste merk op mentaal vlak.

Dag 16 (integratie)

Ik heb deze dag niks bijgehouden en ben eerlijk gezegd een beetje vergeten hoe of wat. Ik weet wel dat ik deze dag niet perse voelde dat ik veel energie had. Volgens mij heb ik overdag nog wat bij geslapen. Ik ben wel ’s avonds naar een yogales gegaan, wat super lang geleden was en dat was heel fijn.

Dag 17 (rustdag)

Ik voelde me vandaag luchtig en lacherig. Ik kan beter relativeren en laat situaties makkelijker van me afglijden. Zie er de lol wel van in als dingen anders lopen dan gepland. Over het algemeen ben ik sowieso wel makkelijk daarin, maar ik heb wel het gevoel dat de truffels dit versterken. Heb een leuke dag gehad, sowieso omdat ik eindelijk weer iets leuks ging doen met mijn beste vriendin haha. We hebben lekker wat biertjes gedronken. Ik heb trouwens niet het idee dat de truffels hier invloed op hebben als iemand zich het afvraagt.

Dag 18 (microdose)

Ik was eigenlijk een beetje vergeten dat vandaag een microdose dag was. Het is nu 14.00 en ik ga de dose zo nemen. Ik drink het trouwens altijd in een theetje d.m.v een thee-ei. Je moet ervoor zorgen dat het gekookte water genoeg is afgekoeld, anders gaan de werkzame stoffen kapot door de hitte. Je proeft het een mini beetje, maar eigenlijk is de smaak verwaarloosbaar. Ik kan me nog wel herinneren hoe het is om truffels te kauwen en dat is echt geen pretje. Dát en erge misselijkheid is ook de grootste reden dat ik eigenlijk nooit meer truffels heb gedaan na de eerste paar keren. Normaal neem ik het redelijk vroeg en voordat ik heb gegeten. Nu heb ik er al een redelijke dag opzitten en ga ik het op een volle maag nemen.

Ik was deze dag best moe, heb wel alsnog veel gedaan maar toen ik klaar was met online werk heb ik de rest van de dag in bed gelegen. Soms merkte ik wel een moment waarop ik minder moeheid voelde, maar ondanks dat bleef ik wel in een luie modus haha. In de avond heb ik wel nog 3.5 uur aan m’n bus gewerkt samen met @surf.shack.vans. Super fijn om eindelijk mijn plafond af te hebben!

Dag 19 (integratie)

Dit was een volle dag, ik heb eerst gewerkt in het vegan restaurant waar ik floormanager ben. Daarna ben ik me thuis klaar gaan maken voor de verjaardag van een van mijn beste vriendinnen. Ik ben ervoor samen met wat andere vrienden gaan eten en heb uiteindelijk tot vrij laat gefeest. Ik heb eigenlijk niet stilgestaan bij hoe ik me voelde of wat ik ervaarde na de microdose dag omdat ik zoveel te doen had.

Dag 20 (rustdag)

Ik heb deze dag alleen maar brak in bed gelegen en heb veel en lang geslapen.

Dag 21 (microdose)

Ik ben aangekomen bij de laatste dose. Ik ben super benieuwd of ik de periode hierna heel anders ga ervaren dan tijdens dit experiment. En of ik het vaker wil proberen. Dat laatste moet ik redelijk snel beslissen aangezien ik over een paar weken voor onbepaalde tijd op reis ga. Ik neem de dose rond 10.30. Ik heb het vandaag tegelijk met mijn ontbijt op. Ik heb trouwens geen duidelijk verschil gemerkt tussen op een lege maag en volle maag microdosen. Het duurt even voor ik de energie verzamel om ook echt op te staan en iets te ondernemen, maar zodra ik een lekker muziekje op heb gezet voel ik me meteen vrolijk.

Hierna ben ik weer vergeten bij te houden hoe ik me verder heb gevoeld. Na drie weken microdosen heb ik het gevoel dat het zeker wel bij kan dragen aan een algeheel gevoel van tevredenheid, luchtigheid en voelde ik me vaak wat lacheriger en ook productiever dan normaal. Het verschilde wel echt per week en ik denk dat mijn persoonlijke conclusie is dat het qua emoties vooral versterkt hoe je je al voelt op dat moment.

Op het vlak van productief zijn en energiepieken ervaren denk ik dat het microdosen van truffels wel een positieve invloed heeft. Dat het je een beetje uit een soort sleur kan halen en ook dat het je bewuster maakt van je omgeving. Ik denk dat ik misschien wel nog meer heb genoten van de natuur, van buiten zijn, dan ik al doe. Ik heb tijdens deze weken bijvoorbeeld veel vaker een koude duik in de natuur genomen dan normaal. Dit soort gewoontes laat je vaak snel vallen, maar ik heb het gevoel dat de truffels wel bijdragen aan een bepaalde mindset om goed voor jezelf te zorgen en gezonde gewoontes in stand te houden.

Maar om echt te kunnen zeggen dat er een wezenlijk verschil zit in de komende drie weken zonder microdose, moet ik dat eerst compleet ervaren natuurlijk. Ik zal het verslag van dit experiment over een maand nog even updaten hierover!

[ad_2]

https://vrij-eigenwijs.com/2022/11/22/665/