Medische Publieksacademie UMCG – Chronische darmontsteking

Medische Publieksacademie UMCG – Chronische darmontsteking

Alternatieve geneeskunde, ook wel aangeduid als complementaire geneeskunde, is een verzameling van medische behandelingsmethoden en geneeskundige benaderingen die niet tot de reguliere gezondheidszorg behoren. Het is een traditionele geneeswijze die wordt gebruikt als aanvulling op of als vervanging van de reguliere geneeskunde. Deze geneeswijze is afgeleid van oude culturen en religieuze tradities, die al lange tijd bekend staan om hun kennis en begrip van de geneeskrachtige eigenschappen van planten, kruiden en andere natuurlijke materialen.

In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, die meestal is gebaseerd op het voorschrijven van medicijnen, richt alternatieve geneeskunde zich op het verbeteren van het algemeen welzijn van de patiënt door het bevorderen van de balans en het welzijn van het lichaam. Het biedt een holistische benadering van gezondheid en genezing, waarbij het lichaam wordt gezien als een geheel en waarbij de symptomen van een ziekte worden gezien als een uiting van een onbalans in de gezondheid van het lichaam.

Er zijn veel verschillende vormen van alternatieve geneeskunde, waaronder acupunctuur, ayurveda, aromatherapie, homeopathie, kruidengeneeskunde, chiropraxie, Reiki en yoga. Deze technieken zijn bedoeld om het lichaam te helpen het evenwicht te herstellen, de energiebalans te herstellen en de algehele gezondheid te verbeteren.

Een van de meest voorkomende vormen van alternatieve geneeskunde is acupunctuur. Deze techniek maakt gebruik van de plaats van naalden op specifieke punten op het lichaam om het lichaam te helpen de energiebalans te herstellen. Acupunctuur wordt gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen, variërend van pijn en stress tot allergieën, migraine en zelfs kanker.

Ayurveda is een andere vorm van alternatieve geneeskunde die stamt uit de oude Indiase leer. Het is een holistische benadering van gezondheid en genezing die gebruikmaakt van een combinatie van kruiden, massage, yoga en meditatie om het lichaam te helpen het evenwicht te herstellen. In tegenstelling tot acupunctuur, waarbij naalden worden gebruikt, maakt ayurveda gebruik van kruiden, oliën en essentiële oliën om het lichaam te helpen het evenwicht te herstellen.

Homeopathie is een andere vorm van alternatieve geneeskunde die stamt uit de oude Griekse traditie. Het is gebaseerd op het principe dat het lichaam in staat is om zelf genezing te bewerkstelligen door een kleine hoeveelheid van een bepaalde stof te gebruiken om de ziekte te bestrijden. Homeopathie wordt gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen, variërend van allergieën en astma tot hoofdpijn en spijsverteringsproblemen.

Kruidengeneeskunde is een andere vorm van alternatieve geneeskunde die wordt gebruikt om de gezondheid en het welzijn te verbeteren. Het maakt gebruik van kruiden, oliën en essentiële oliën die worden gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen.

Chiropraxie is een andere vorm van alternatieve geneeskunde die wordt gebruikt om de gezondheid te bevorderen door het behandelen van de onbalans in het lichaam. Chiropractie maakt gebruik van manipulatie van de wervelkolom om de gezondheid te verbeteren.

Reiki is een vorm van alternatieve geneeskunde die wordt gebruikt om de gezondheid te verbeteren door de energiebalans te herstellen. Het is een holistische benadering van genezing die gebruik maakt van het omringende energieveld. Reiki wordt gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen, variërend van stress en spijsverteringsproblemen tot zelfs kanker.

Yoga is een andere vorm van alternatieve geneeskunde die stamt uit de oude Indiase traditie. Het maakt gebruik van een combinatie van ademhalingstechnieken, meditatie en oefeningen om het lichaam te helpen het evenwicht te herstellen.

Kernpunten:
1. Alternatieve geneeskunde is een verzameling van medische behandelingen en geneeskundige benaderingen die niet tot de reguliere gezondheidszorg behoren.
2. Het richt zich op het verbeteren van het algemeen welzijn van de patiënt door het bevorderen van de balans en het welzijn van het lichaam.
3. Er zijn veel verschillende vormen van alternatieve geneeskunde, waaronder acupunctuur, ayurveda, aromatherapie, homeopathie, kruidengeneeskunde, chiropraxie, Reiki en yoga.
4. Acupunctuur maakt gebruik van de plaats van naalden op specifieke punten op het lichaam om het lichaam te helpen de energiebalans te herstellen.
5. Ayurveda is een holistische benadering van gezondheid en genezing die gebruikmaakt van een combinatie van kruiden, massage, yoga en meditatie om het lichaam te helpen het evenwicht te herstellen.
6. Homeopathie is gebaseerd op het principe dat het lichaam in staat is om zelf genezing te bewerkstelligen door een kleine hoeveelheid van een bepaalde stof te gebruiken.
7. Kruidengeneeskunde maakt gebruik van kruiden, oliën en essentiële oliën om het lichaam te helpen het evenwicht te herstellen.
8. Chiropraxie maakt gebruik van manipulatie van de wervelkolom om de gezondheid te verbeteren.

alternatieve geneeskunde synoniem – FAQ

Vraag 1: Wat is een ander woord voor alternatieve geneeskunde?
Antwoord 1: Complementaire geneeskunde.

Vraag 2: Waarom wordt alternatieve geneeskunde gebruikt?
Antwoord 2: Alternatieve geneeskunde wordt gebruikt om verschillende holistische behandelmethoden aan te bieden, zoals acupunctuur, kruidengeneesmiddelen, homeopathie en meditatie, die symptomen kunnen verlichten die niet kunnen worden behandeld met reguliere geneeskunde.

Alternatieve geneeskunde is een breed spectrum van behandelingsmethoden die worden gebruikt om patiënten te helpen bij het bereiken van hun gezondheidsdoelen. Het streven is om holistische oplossingen te bieden voor verschillende gezondheidsproblemen. Het wordt steeds meer geaccepteerd als een gerespecteerde en effectieve manier om zowel fysieke als mentale aandoeningen te behandelen. Alternatieve geneeskunde is een waardevolle aanvulling op de traditionele geneeskunde en biedt patiënten een uniek perspectief op het behandelen van hun aandoeningen.

alternatieve geneeskunde synoniem

Deze video is een weergave van de MPA-lezing van 7 november 2017: een presentatie van dr. H.M. van Dullemen en prof. dr. (lees verder)

Meer weten over de video: Medische Publieksacademie UMCG – Chronische darmontsteking

Hier vind je de video: Medische Publieksacademie UMCG – Chronische darmontsteking op YT