Maaike – 6 kg – Foodsisters

[ad_1]

Mijn naam is Maaike en ik wil graag mijn ervaring met de Foodsisters weekmenu’s delen.

Eerder heb ik van alles geprobeerd, maar bij eerdere lijnpogingen raakte mijn bloedsuiker waarden ontregeld, omdat ik diabetes type 1 heb, is het belangrijk om deze waarden stabiel te houden.
Bij de Foodsisters weekmenu’s bleven mijn waarden wel stabiel. Ik wilde graag koolhydraatharm eten en afvallen om mijn suikers beter onder controle te houden.

Het moment waarop besefte dat er iets moest veranderen was toen ik op de weegschaal stond en bijna 100 kilo woog (99!)

Van het zien van foto’s van mijzelf wordt ik verdrietig. Ik zie mijzelf als een dikke lelijke vrouw. Dit moet anders!

Ik heb al heel veel lijnpogingen gedaan, ook onder begeleiding van een diëtiste. Maar altijd was het weer moeilijk om vol te houden en vooral om mijn bloedsuikers goed te regelen. Nu met de weekmenu’s van de foodsisters heb ik (bijna) geen hongergevoel én ik vind de recepten verrassend lekker waardoor het goed vol te houden is. Inmiddels heb ik alle seizoensboeken en het 8 wekenslank boek. Ik kan dus even vooruit!

De 1e 6 kilo zijn eraf en hoop dat er nog zo’n 15-20 kilo af gaat met deze weekmenu’s!

Ik ben nu een aantal weken bezig en het gaat nog steeds goed, hoewel het soms lastig is wanneer ik geen direct resultaat zie op de weegschaal.
Gelukkig merk ik wel dat mijn kleding losser zit. Ik pas nu in kleding die 2 maten kleiner is dan voorheen en ik ben inmiddels 8 kilo afgevallen, gemiddeld 0,6 kilo per week. Daar ben ik ontzettend blij mee!

Mijn schoonzus doet ook mee, maar zij volgt een ander dieet onder begeleiding van een diëtiste. We sturen elkaar elke maandagochtend een appje met het resultaat van de weegschaal en geven elkaar een peptalk als we het moeilijk hebben om vol te houden. Als er familiebijeenkomsten zijn, zoals etentjes of barbecues, helpt het enorm dat we elkaar steunen en elkaar aanmoedigen om gezonde keuzes te maken.

Naast verbeterde bloedsuikerwaarden, heb ik ook andere medische voordelen ervaren als gevolg van het volgen van de weekmenu’s. Mijn cholesterolwaarden zijn verbeterd en bevinden zich nu binnen het gezonde bereik. Dit is echt een mijlpaal voor mij, aangezien ik vorig jaar nog één keer de kans kreeg om zonder medicijnen mijn waarden omlaag te brengen. Het is geweldig dat ik erin geslaagd ben dankzij de Foodsisters-methode!

De weekmenu’s hebben me geholpen om een betere balans te vinden in mijn voeding. Ik ben af van ongezonde tussendoortjes en het snaaien ’s avonds. Ik voel me verzadigd en ik neem niet langer koekjes of chocola bij mijn kopje koffie of thee. Bovendien heb ik ontdekt dat ik veel meer groenten lekker vind dan ik altijd dacht. De verschillende combinaties met andere groenten hebben mijn smaakpapillen verrast. Het is ook fijn om een vast plan te hebben, zodat ik niet steeds hoef na te denken over wat ik moet eten.

Als het afvallen niet zo snel gaat als gehoopt, houd ik vol dankzij de steun van mijn schoonzus en vooral vanwege mijn stabiele bloedsuikers. Ik wil echt niet terug naar die schommelingen die me moe en naar lieten voelen! Op momenten dat ik een echte dip heb, koop ik een proteïnereep of knabbelspekjes om de lekkere trek onder controle te houden. Daardoor kan ik er vaak weer tegenaan.

Voor het vervolg van mijn reis naar een gezonder gewicht en levensstijl, ga ik gewoon zo door. Ik ben momenteel bezig met het zomerboek en ik zal het ook gebruiken tijdens mijn vakantie. Onlangs heb ik ook het BBQ-boekje besteld, zodat ik gezonde keuzes kan maken bij familiebarbecues. Mijn kleine “tussendoelen” zijn om bij elke 5 kilo eraf een mooie nieuwe jurk of blouse te kopen. En ja, ik ga ook in de zomer door met mijn gezonde levensstijl!

Er zijn zeker momenten geweest waarop ik het moeilijk vond om gemotiveerd te blijven, vooral wanneer ik geen resultaat zag op de weegschaal. Om hiermee om te gaan, richtte ik me op wat wel goed ging, zoals het dragen van kleding in een kleinere maat en het hebben van betere bloedsuikerspiegels. Maar bovenal heb ik mezelf aangeleerd om niet meer met afschuw naar mezelf te kijken in etalages of spiegels.

Het grootste voordeel van de weekmenu’s is het houvast dat ze bieden. De handige boodschappenlijstjes hebben ervoor gezorgd dat ik geen ongezonde snacks meer in huis haal.

Ik hoop dat mijn verhaal anderen kan inspireren

Mijn boodschap aan anderen is: houd vol en houd je einddoel voor ogen! Ik had nooit gedacht dat het me zou lukken, maar het gaat nog steeds goed! Ik ben op de goede weg!

Hartelijke groet,

Maaike

[ad_2]

https://foodsisters.nl/geen-categorie/maaike-6kg/