Lizy -16 kilo – Foodsisters

[ad_1]

We zijn ontzettend trots op Lizy die maar liefst 16 kilo is afgevallen. Naar aanleiding van een bezoek aan haar arts besloot ze dat het tijd was om met haar lijf en gewicht aan de slag te gaan.

 

Lizy (34): “Ik ging naar de dokter omdat ik last had van mijn buik na een blindedarm operatie. Deze arts vertelde mij dat ze in dit soort gevallen verdovende injecties kunnen geven. Maar doordat ik wat vet op mijn buik had, was dit niet goed te lokaliseren en te plaatsen. Zelf heb ik mijn gewicht nooit als een groot probleem gezien. Maar ik voelde mij hierdoor toch niet op mijn gemak en het zette mij wel meer aan het denken.

Ik heb meerdere malen op eigen houtje koolhydraatarm geprobeerd en geprobeerd te stoppen met frisdrank. Dit mislukte echter keer op keer daar ik altijd terug greep naar suikers en ik weinig houvast had. Ik was zwaar cola verslaafd ik weet dat als ik dat in huis haal of een slok neem dat ik zo weer aan de 2 liter per dag zit. Ik haal geen suikerhoudende dranken en snoep meer in huis. Mijn zoontjes (1 en 4 jaar) hebben GELUKKIG (ze zijn echt al druk genoeg zonder suikers) nooit van echte snoep gehouden en aten al alleen gedroogde fruit. En qua chips hebben wij nu proteine linzen chips voor af en toe. Mijn grootste valkuil is daarnaast weinig slaap en koude dagen. Ik word daar enorm hongerig van!

Met de Foodsistersboeken is alles is tot in de puntjes uitgelegd. Niet teveel nadenken wanneer iets je niet lekker leek en volgen wat er staat; eten wat de pot schaft. Dit zorgt er gewoon voor dat je echt een andere levenswijze aangaat en dit een gewoonte wordt. Het 8 weken slank boek is bij verre mijn favoriete boek! Er zit echt een hele fijne afwisseling van gerechten in. Eerlijk gezegd waren er maar 2 gerechten die ik wat minder vond. En dat de boodschappenlijst in het boek zit vind ik ook echt heel veel fijner dan dat je die online moet zoeken.

Favoriete gerechten

– De wrap pizza!

– De rivierkreeft salade!

– De bloemkool risotto uit het herfstboek!

In de 12 weken dat ik de programma’s heb gedaan zijn wij 2 weken op vakantie gegaan en toen ging het dieet wel redelijk de prullenbak in maar eigenlijk ook weer niet. Ik had namelijk geen behoefte meer aan koolhydraten met de lunch. ‘S avonds ging de wijn wel weer open. Het is toch vakantie ;-).

In december heb ik het helemaal los gelaten door de enorme drukte, feestdagen etc. Ben wel weer 2 kg aangekomen. Ik begon op 90 kg, na het 8 weken slank boek en het herfstboek kwam ik op 73 kg. Inmiddels dus terug op 75 kg. Daarom begin ik weer opnieuw aan het 8 weken slank boek! Ik zou graag willen zakken naar de 70 kg, ik ga nu proberen de laatste 5 kg er af te halen.

De voordelen zijn een stabiele emotionele gesteldheid, ik voel mij gelukkiger, fitter en lichter. Merkte dat ik al snel minder benauwd was en mijn huid en haar zagen er al na 4 weken een stuk beter uit. Ik sportte hiervoor zeker 12 jaar niet meer. Ja hier en daar een poging tot maar ik had er geen motivatie en doorzettingsvermogen genoeg voor. Nadat ik met het 8 weken programma 13 kg was afgevallen ben ik weer gaan sporten en had er meer zin in en meer energie voor.

Ik heb best wel wat vriendinnen en collega’s meegekregen in het proces die ook jullie 8 weken programma zijn gaan doen. En allemaal met best wat succes. De ene deed alleen de avondgerechten mee en sommige helemaal. Dat was leuk en gaf een goed gevoel dat ik er andere ook mee heb kunnen helpen. Dat had een positief effect

Probeer het, houdt vol. Je bent zoveel blijer als je lekker in je vel zit en goed en gezond eet.”

[ad_2]

https://foodsisters.nl/geen-categorie/lizy-16-kilo/