Koolhydraatarme HUTSPOT

[ad_1]

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 zak (400 gram) hutspot groenten (wortel en ui)
  • 1/2 knolselderij, in blokjes
  • 1 blikje (155 gram) edamame bonen
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 theelepel gehaktkruiden
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels kant en klare jus (Remia of Ah huismerk)
  • Klontje roomboter
  • Peper en zout1


Zo maak je het:

  1. Kook de wortel en uien in 20 minuten gaar en de knolselderij in een
    aparte pan in 15 minuten.
  2. Bak ondertussen het gehakt rul met de boter en voeg de gehaktkruiden
    toe en bestrooi met peper en zout.
  3. Mix met een staafmixer of keukenmachine na 15 minuten de
    knolselderijblokjes met de edamame bonen tot een gladde puree. Voeg
    de nootmuskaat, paprikapoeder en mosterd toe.
  4. Stamp vervolgens de wortel en ui door de puree en roer het gehakt
    mengsel erdoor. Verwarm de stamppot en de jus. En breng eventueel nog
    op smaak met zout en peper.
  5. Serveer met de jus en wat extra mosterd.

*De voedingswaarden voor 1 persoon

Kcal Eiwit Koolhydraten Vet Vezels
472 kcal 17.9 g 17 g 33.9 g 9.7 g

[ad_2]

https://foodsisters.nl/recepten/koolhydraatarme-hutspot/