Kip piri piri met sperziebonen

[ad_1]

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 2 kippendijen, in stukjes gesneden
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 theelepels kipkruiden
    Voor de piri piri:
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 10 cherry tomaatjes, heel fijn gesneden
  • 1/2 kopje bouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel tabasco

Zo maak je het:

  1. Bestrooi de kippendijen met de kipkruiden. Bak de kip in een hapjespan op
    middelhoog vuur in 10 minuten gaar.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar.
  3. Nu kun je de piri piri saus maken. Meng alle ingrediënten met elkaar en
    meng dit met de bloemkoolrijst.
  4. Voeg het bloemkool piri piri mengsel de laatste 2 minuten aan de kip toe
    en roerbak dit even mee. Serveer met de sperzieboontjes

Het bericht Kip piri piri met sperziebonen verscheen eerst op Foodsisters.

[ad_2]

https://foodsisters.nl/recepten/avondmaaltijd/kip-piri-piri/