Ik ben fitter en durf weer jurkjes aan!

[ad_1]

Kelly viel 20 kilo af zonder dieet. Dit is haar succesverhaal:

“Ik was altijd bezig met afvallen. Van shakes, tot koolhydraatarm eten, tot een dieet van crackers, noem het maar op… ik heb het allemaal geprobeerd. Met nadruk op ‘geprobeerd’, want het werkte niet voor mij. Op een gegeven moment ben ik begonnen met Reset your life. Ik wist: vanaf nu ga ik mijn leven omgooien!

Een diëtiste vertelde over Mieke en haar boeken. Vlak daarna stuiterde ik op een Facebookpagina met de Flair Challenge van Mieke. Hier heb ik mij direct voor aangemeld. Vervolgens ben ik het boek ‘Het geheim van slanke mensen’ gaan lezen. Ik zag zo ontzettend veel raakvlakken! Vooral het psychische gedeelte vond ik interessant. Bij alle diëten die ik probeerde, werd hier nooit bij stil gestaan. Dat was meer van: ‘je mag drie shakes op een dag en zoek het verder maar uit!’.

Ik kies bewust!

Bewust kiezen, dat werkt voor mij. Ik kijk nu veel meer naar de verpakkingen van producten. Ik schrok het meest van de  toevoegingen die overal in zitten. Neem nou een potje groente, heel vaak is daar suiker aan toegevoegd! Dat geloof je toch niet? Daarom kook ik nu zoveel mogelijk met verse producten. En ik eet minder. Vroeger nam ik op vakantie standaard croissantjes én een pistolet. Lekker toch: het is vakantie, zei ik dan. Nu neem ik nog steeds weleens een croissantjes of een pistolet, maar niet elke dag! Ja, dat was mijn grootste eyeopener: je hoeft niet alles te nemen om toch te genieten. Ik ben bewuster geworden van mijn gewoontes, en ik eet alleen het állerlekkerste!

20 kilo eraf, ik durf weer jurkjes aan

Sinds ik die 20 kilo ben afgevallen, voel ik me een stuk fitter. Ik onderneem meer dingen met mijn kinderen. Ik durf andere kleding te dragen. Vroeger had ik echt wat tegen mijn buik en kocht ik kleding die zoveel mogelijk mijn buik bedekte. Nu draag ik zelfs jurkjes! Ik ben er heel trots op. Het leuke is, dat ik blijkbaar anderen inspireer om ook af te vallen. Ik heb ontdekt dat het vertellen over je eigen ervaringen, anderen stimuleert. Daar krijg ik ook weer energie van. Zo ben ik een eigen blog begonnen over afvallen. De leuke reacties motiveren mij om door te gaan!

20 kilo afvallen

Afvallen gaat veel verder dan je buitenkant

Laatst had ik een gesprek met mijn baas. Die vertelde mij dat ik zo was veranderd in positieve zin. Niet alleen qua uiterlijk, ook qua persoonlijkheid. Ik ben vrolijker, opener en toegankelijker naar de mensen om mij heen. Vroeger verstopte ik me sneller, ik dook weg als het moeilijk werd. Ik denk dat als je lekker in je vel zit, je ook zo gedraagt! Afvallen is dus niet alleen een verandering van buiten, ook van binnen. Ik voel me veel zelfverzekerder, dat maakt het ook zo belangrijk.

Op naar vakantie

Als ik vroeger stress had, dan at ik! Als ik nu stress heb dan ik ga ik hardlopen of iets voor mezelf doen. Nee, ik geloof niet dat ik ooit nog terug zal vallen in mijn oude patroon. Ik ben eerder bang dat ik niet meer kan stoppen, haha. Maar dat komt wel goed hoor! Eén ding is duidelijk: ik word nóóit meer hoe ik toen was. Met mijn man heb ik afgesproken dat we op reis gaan met het vliegtuig als ik 65 kilo weeg. Ik ga alvast op zoek naar leuke vakantiebestemmingen.”

 

Interesse in ons 6-maanden coachplan? Klik hier voor meer informatie.

Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk.
Tot m’n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.

Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering.

In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community.

Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke’s ervaringen[ad_2]

https://miekekosters.nl/kelly-20-kilo-afvallen/