Fysio Manuele therapie Febr 2018

Fysio Manuele therapie Febr 2018

Manuele therapie is een vorm van alternatieve geneeswijze die wordt gebruikt om de gezondheid en het welzijn van een persoon te verbeteren. Het is een soort fysieke therapie die gebruik maakt van manuele technieken zoals druk en manipulatie. De technieken die worden gebruikt, worden meestal toegediend door een gekwalificeerde therapeut die gespecialiseerd is in manuele therapie.

Manuele therapie kan worden gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder spier- en gewrichtsaandoeningen, nek- en rugklachten, sportblessures en posttraumatische stress. Het is ook effectief bij het behandelen van gebieden die verband houden met het bewegingsapparaat, zoals de wervelkolom, het schoudercomplex en de heupen.

Manuele therapie kan verschillende technieken omvatten, zoals mobiliseren, manipuleren, rekken, drukpuntenmassage, zacht weefselmassage en manipulatie. Deze technieken kunnen worden gebruikt om de spieren en gewrichten te verbeteren en de bewegingen in het bewegingsapparaat te verbeteren. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om pijn, ontstekingen en spierspasmen te verminderen.

Manuele therapie kan worden toegepast op verschillende manieren. Een therapeut kan de technieken gebruiken om de bewegingen te verbeteren, de spieren en gewrichten te mobiliseren, de spierspanning te verminderen en de doorbloeding te verbeteren. Bovendien kan een therapeut ook advies geven over lifestyle-veranderingen, zoals het aanpassen van voeding en het vermijden van bepaalde activiteiten.

Manuele therapie kan een effectieve behandeling zijn voor veel aandoeningen, maar het is belangrijk om te weten dat de resultaten variëren en afhankelijk zijn van de aard van de aandoening, de leeftijd van de patiënt en de algemene gezondheid. Daarom is het belangrijk dat patiënten een gekwalificeerde en ervaren therapeut kiezen die het beste bij hun specifieke behoeften past.

Kernpunten:
1. Manuele therapie is een vorm van alternatieve geneeswijze.
2. Het wordt gebruikt om de gezondheid en het welzijn van een persoon te verbeteren.
3. Technieken zoals druk en manipulatie worden gebruikt door een gekwalificeerde therapeut.
4. Manuele therapie kan worden gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen.
5. Technieken zoals mobiliseren, manipuleren, rekken, drukpuntenmassage en zacht weefselmassage worden gebruikt.
6. Manuele therapie kan worden toegepast op verschillende manieren en kan advies geven over lifestyle-veranderingen.
7. De resultaten van manuele therapie zijn afhankelijk van de aard van de aandoening, de leeftijd van de patiënt en de algemene gezondheid.
8. Het is belangrijk dat patiënten een gekwalificeerde en ervaren therapeut kiezen die het beste bij hun specifieke behoeften past.

is manuele therapie een alternatieve geneeswijze – FAQ

Vraag 1: Wat is manuele therapie?
Antwoord 1: Manuele therapie is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het beoordelen, diagnosticeren en behandelen van functiestoornissen van het bewegingsapparaat.

Vraag 2: Wat zijn de voordelen van manuele therapie?
Antwoord 2: De voordelen van manuele therapie zijn onder meer het verbeteren van bewegingskwaliteiten, het verminderen van pijn, het verbeteren van de functie, het verbeteren van de algehele gezondheid en het verminderen van risico’s op verdere complicaties.

Manuele therapie is een alternatieve geneeswijze die sinds de jaren zestig wordt gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen. Het is een effectieve methode die aanvullende zorg biedt voor patiënten met een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen. Het is een manier om de mobiliteit te verbeteren en de kwaliteit van leven te verhogen. Manuele therapie is een veilige, effectieve en niet-invasieve behandelmethode die patiënten kan helpen hun symptomen te verlichten, hun beweeglijkheid te verbeteren en een meer gezond leven te leiden.

is manuele therapie een alternatieve geneeswijze

Nynke Herms in gesprek met Tessa Willemsen Manuele-therapeut. Wat doet een manuele-therapeut. (lees verder)

Meer weten over de video: Fysio Manuele therapie Febr 2018

Zie video: Fysio Manuele therapie Febr 2018 op YT