Frederique is 3 weken bezig en al 3 kilo kwijt!

[ad_1]

3 kilo afvallen in 3 weken, Frederique vertelt hoe het is gelukt!

“Een aantal jaren geleden kocht ik Mieke’s eerst boek: Het geheim van slanke mensen. De quote: ‘elke dag chocola 12 kilo eraf’ sprak me aan! Het klonk bijna te mooi om waar te zijn. Toen ik me aansloot bij de besloten Facebookgroep met Flair lezeressen, werd ik geïnspireerd door de verhalen waarin lezeressen vertellen hoe ze dankzij de methode van Mieke omgaan met honger, emotie-eten, feestjes, etc. Al snel verloor ik binnen no time veel gewicht: 8 kilo.

Ondanks mijn succes hield ik het niet vol. Ik liet in de wintermaanden de regie helemaal lopen. Ik luisterde alleen nog maar naar de peuter in mezelf: “kan mij het schelen! Ik wil eten en ik wil het nu.” Ik blokte alle langetermijngevolgen weg. Op dat moment dacht ik: “ik ben prima zoals ik ben”. Ik hield mezelf voor de gek en kwam 6 kilo aan. Stiekem zat ik totaal niet lekker in mijn vel.

Ik moet mijn garderobe niet aanpassen, ik moet mijn eetpatroon aanpassen

Dit voorjaar trok ik een aantal zomerjurkjes uit mijn kast. Het waren S’jes. Het zag er gewoon niet uit! Dus dook ik achter mijn laptop om het ene kledingstuk na het andere te bestellen. Twee weken lang kwamen alle dozen met bestelde kleding binnen. Maar deze jurkjes stonden mij veel minder mooi dan de S’jes in mijn kast. Toen besefte ik: ik ben veel te ‘lief’ voor mezelf geweest. Ik moet mijn garderobe niet aanpassen, ik moet mezelf en mijn eetpatroon aanpassen. Ik haalde het boek De Bikini Challenge en dat was niet alleen nieuwe motivatie, het gaf enorme verheldering. Ik schep 2 keer op. Ik eet de korstjes van mijn zoon op. Ik eet ook 5’en en 6’en. Ik doe dit allemaal! Daarnaast heb ik de ‘oude boeken’ van Mieke weer uit mijn kast gehaald. Alles was weggezakt.

3 weken bezig, 3 kilo eraf!

Drie weken geleden ben ik weer begonnen. Tot nu toe is er elke week een kilo af gegaan. Ik ben goed bezig en besef: ik heb in geen maanden een hongergevoel gehad. Als ik trek had, dan at ik meteen. Als ik nu trek heb dan denk ik: ja natuurlijk, want de lunch kom eraan! Ik herken mezelf in de ‘erkenningsjunk’ en at vaak uit beleefdheid.

Ook nu zeggen de mensen om me heen: “goh, maar jij kan het toch prima hebben!”. Dan denk ik: ja, maar dat kan alléén omdat ik af en toe nee zeg. Die slogan herhaal ik keer op keer in mijn hoofd. Ik heb hem ook een keer hardop uitgesproken. Daar wordt dan soms wat gek op gereageerd. Maar dat vind ik niet belangrijk. Ik doe dit voor mezelf! ‘Nee’ zeg ik juist omdát ik eindelijk weer voor mezelf kies. Daar was ik me eerder niet van bewust.

3 kilo afvallen in 3 weken

Alles voelt zwaarder als ik zwaarder ben

In mijn dikkere periodes baal ik het meest van mijn buik die over mijn broekband hangt. Nu die weer naar binnen valt, voel ik me lekkerder. Ik krijg er een soort boost van: zelfvertrouwen. Als ik kijk naar hoe ik me nu voel én hoe ik me de afgelopen periode voelde dan denk ik: het is het zo waard om wél op m’n eetgedrag te letten. Na een dag teveel eten voelde ik me naar. Dat is het gewoon niet waard. Als ik op gewicht ben, geniet ik veel meer.

Uit Mieke’s test kwam dat ik een pleaser en perfectionist ben. Dat ben ik ook echt in alles. Dat merk ik niet alleen in mijn eetpatroon, ook in mijn dagelijkse leven. Mieke’s boeken helpen me naast het aanpassen van mijn eetpatroon ook in het herkennen van dezelfde patronen op andere gebieden van m’n leven. Ik sta hier veel bewuster bij stil en ik probeer ook in deze situaties anders te handelen.

Elke avond mini Twix, dit hou ik mijn hele leven vol

Als mijn zoon in bed ligt, dan heb ik even een genietmoment. Dan schenk ik een kop thee in en neem ik een mini Twix. Heerlijk! Ik kies hier heel bewust voor. Eerder had ik waarschijnlijk gekozen voor chips én chocola. Nu ik kies, besef ik dat deze Mini Twix echt mijn 10 is. En terwijl ik eerder elke dag een glas wijn nam, neem ik dat nu af en toe. Want elke dag wijn bij het eten is eigenlijk helemaal niet nodig. Nu neem ik vaak water en dan mis ik de wijn niet eens! Ik geniet des te meer van het recept op tafel. En als ik af en toe toch naar die wijn verlang, dan neem ik 1 glas in plaats van 2 of 3. Ik geniet veel meer. De regie nemen is zo fijn.

We aten het eten voor elkaars neus weg

Mijn vriend is een enorme sporter en kan daardoor ook veel eten zonder aan te komen. Eerder schepte ik evenveel op als hij en ’s avonds op de bank at ik de chips voor zijn neus weg. Hij kwam niet aan, ik wel. Nu pas besef ik dat dat heel logisch is. De hoeveelheid beweging die hij heeft, heb ik helemaal niet! Waarom zou ik mezelf dan met hem vergelijken? Dat was voor mij wel een eyeopener.

Ik mag alles, ik wil het niet…

Moet eerlijk zeggen dat ik niet aan iedereen vertel dat ik bezig ben met afvallen. Ik vind het ergens een beetje gênant. Mijn familie support me wel. Zij reageren heel positief. Maar als ik een keer ‘nee’ zeg, dan zeggen ze: “oh, dat mag natuurlijk niet van Mieke!”. Daaraan merk ik dat ze helemaal niet in de gaten hebben wat Skinnyminds inhoudt. En natuurlijk zeg ik dan: “ik mag alles, ik wil het alleen niet!”.

Mijn vriend vind die slogan vreselijk. Hij vult hem op een grappig toontje aan wanneer ik zeg “ik mag alles…”. Laatst had hij gekookt en toen zei hij: “schat, ik ben helemaal vergeten dat je het boekje doet. Ik heb crème brûlée gemaakt!” Waarop ik antwoordde: “dat geeft toch niks! Dat neem ik gewoon: lekker.” Ik nam toen geen mini Twix na het eten. Dat vond hij heel goed. En ik grappig; zo vallen langzamerhand de puzzelstukjes ook bij mijn familieleden op hun plek… En ik eet nog steeds alles en heel lekker.

3 kilo voelt soms als gezeur

Het afvallen voelt soms als gezeur omdat het maar over een paar kilo gaat die ik kwijt wil. Maar ik besef ook dat het in wezen om mijn gevoel gaat. Die paar kilo zijn in gevoelskilo’s, en dus in mijn hoofd, heel zwaar. Daarom doe ik er wat aan. Het gevoel dat je die kilo’s kwijt wilt en de onmacht van het niet weten hoe, dat voelt als een enorme strijd.

De 5/6 kilo teveel, wuifde ik eerder steeds weg: ach, ik moet niet zeuren. Een ander weegt wel 30 kilo teveel… Maar als JIJ niet lekker in je vel zit, dan moet je daar ZELF wat aan doen. Mieke zegt in één van haar eyeopeners: je hebt altijd de 2 kernstappen te nemen: (1) bewust worden: wat zijn je ineffectieve gedachten en patronen. En (2) verantwoordelijkheid nemen: bereid zijn er wat aan te doen, het moeilijk te hebben, door te zetten, in actie te komen.

Geen machetloosheid meer

Ik voel me nu anders dan enkele jaren geleden. Omdat ik minder streng ben tijdens het afvallen én omdat ik nu zo goed herken wanneer ik de regie uit handen geef. Ik gun mezelf die machteloosheid niet meer. Ik heb nog bijna 3 kilo te gaan maar ik weet het zeker: ik word én blijf slank.”

 

Interesse in ons 6-maanden coachplan? Klik hier voor meer informatie.

Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk.
Tot m’n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.

Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering.

In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community.

Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke’s ervaringen[ad_2]

https://miekekosters.nl/3-kilo-afvallen-in-3-weken/