A FEW WORDS

Experiences

Nogmaals bedankt voor een geweldige ervaring! Ik voelde me ontzettend thuis en op mijn gemak bij jullie en de groep, dat alleen al maakte het een prachtige beleving.

Terug kijkende realiseer ik me dat ik inderdaad een berg werk heb verzet, terwijl ik me dit op dat moment niet zo goed realiseerde. Om -met name- fysiek mee te maken wat een strijd het voor mij als baby’tje is geweest om geboren te worden, heeft mij laten beseffen dat dit niet anders als een zware impact op mij moet hebben gehad.

Ik zit stukken beter in mijn vel, en merk vooral heel sterk dat ik meer naleef wat ik wil, in plaats van maar gewoon met de stroom mee te gaan. Ik heb ook mijn gitaarspel weer opgepakt.

Mijn ervaring bij Bo en Daniel was vanaf het begin ontzettend fijn. Toen ik binnen kwam voelde ik me al meteen op mijn gemak, door de relaxte sfeer die er al hing tussen de verschillende deelnemers. We hadden een heel mooi klein groepje, waar ik na de ceremonie nog lang mee nagetafeld heb. Ook ‘s morgens gingen de mooie gesprekken, filosofische discussies en grappen door; ik leefde er helemaal van op! De ayahuasca zelf was een enorme beproeving voor mij, ik had niet verwacht dat ik zo’n heftige ervaring zou hebben. En hoewel ik tekeer ben gegaan als een beest, bleven Bo en Daniel liefdevol, geduldig en warm in hun begeleiding. Ik heb me geen moment ongemakkelijk of beschaamd gevoeld, terwijl ik toch wel erg aanwezig was. Alles voelde goed, de liefde stroomde binnen de groep. Ik ben in ieder geval ontzettend blij dat ik voor Ayacura heb gekozen, want het sloot perfect op mij aan. Bo en Daniel, ontzettend bedankt en wie weet tot snel!”

-L., Nederland.

Over mijn reis:
Ik merkte dat er veel pijn zat in mijn lichaam en geest die voortkomt uit situaties waarbij ik deze wegdrukte. De pijn moet er hoe dan ook een keer uit. De pijn manifesteerde zich tijdens de sessie in de vorm van overgeven. Elke keer als ik moest overgeven keek ik in mijn emmer. Daar was steeds alleen maar een beetje vloeistof te zien, terwijl het steeds voelde alsof ik heel veel moest overgeven. Ik ervaarde het als de pijn die ik eruit stuwde. Daarmee was ik steeds uiteindelijk blij. Het overgeven zag ik ook op een andere manier symbolisch. Ik kan doorgaans als ik misselijk ben, mezelf zo dwingen om niet over te geven dat ik ook daadwerkelijk niet hoef te kotsen. Dat lijk ik dan liever te doen dan gewoon het te laten gaan. Het is de angst die me daartoe lijkt te dwingen. Het is typerend voor mijn gedrag vaak: ik kan heel lang met iets vervelends doorgaan, in plaats van de stap te nemen om met iets te stoppen.

Tijdens de sessie kwam naar voren dat als ik mijn hart maar iedere dag volg, dat het juiste op mijn pad komt. De angst die daarbij komt omdat ik wellicht niet snel genoeg zekerheid heb, moet ik afzwakken. Er bestaat dus geen zekerheid, alleen maar de schijn van zekerheid. Ook werd het duidelijk dat ik alle antwoorden al in me heb zitten, maar dat ik mezelf alleen serieus moet nemen. Mijn ratio is bedriegend, want die wil sommige antwoorden niet accepteren en omarmen.

Dat ik mijn hart moest volgen werd ook op een meer fysiekere manier duidelijk. Op den duur begonnen mijn handen namelijk nogal hevig te trillen en te beven. Dat werd een stuk heviger toen ik mijn handen op mijn hart lag, daar lag de kern. Vervolgens kwam ik tot het besef dat het leven uit trillingen bestaat, die vaak onzichtbaar en onmerkbaar zijn. Ik kreeg het beeld van een boom, en dat er trillingen door je heen gaan als je een boom aanraakt, ook al voel je ze niet.

Ik heb veel last gehad van tics, wel meer dan tien jaar. Ik voelde me daardoor onzeker voor de buitenwereld. Ik zag het altijd als iets slechts dat er niet mocht zijn. Tijdens de Aya kreeg ik het inzicht dat de tics lieten zien dat er iets mis met bepaalde lichaamsdelen was. Zoals mijn buik, mijn ogen, schouders, nek, keel, neus… Ik werd tijdens de Aya in ieder geval positiever over mijn tics verleden zo, en besefte dat mijn lichaam zo om aandacht vroeg.

Ik moest een keer tijdens de reis denken aan mijn geboren. Ik zag mezelf als een huilende baby en ik zag bezorgde ouders. Misschien is daardoor een probleem geboren waardoor ik me druk maak over de toekomst.

Tijdens de Aya werd me snel duidelijk dat het leven helemaal niet hard is, maar dat dat eerder een soort verzinsel is. Een aanname waarop je veel kan vastplakken zodat je op een bepaalde manier door het leven gaat. Daardoor verwaarloos ik soms het kind in mij dat wil spelen en creatief wil zijn, en wil dromen. Ik kreeg het besef dat ik voor mijn eigen geluk dat kind moet loslaten uit de gevangenis, dan komt het wel goed.  Ik  moest eraan denken dat er niet alleen pijn van mij in me zit, maar ook de pijn van anderen. Die pijn moet er misschien ook nog uit.

Over de begeleiding:

Ik ben vol lof over Daniel en Bo. Ik vond het allemaal erg comfortabel hoe zij het aanpakten. Ik moest vooraf even nadenken over de prijs, maar het bedrag is het helemaal waard, want je krijgt er heel veel voor terug. Ik vond bijvoorbeeld de grootte van de groep fijn, want zo was er veel persoonlijke aandacht. Ik stelde het op prijs dat we eerst gesprekken voerde over de groep en ieder individu. En dat Bo en Daniel zelf hun ervaringen deelde. Verder was alles perfect geregeld, van de matrassen, tot de ruimte en het vervangen van de kotsbakjes. Als ik iets wilde dan stonden de twee altijd voor me klaar, ze waren nergens te beroerd voor en lieten nooit iets van onbehagen merken. Ofwel, perfecte hosts als je het mij vraagt. Sowieso zijn het aardige en zachte mensen die goed muziek kunnen maken. Ik vond het erg fijn dat er tijdens de reis muziek gemaakt werd en dat er ceremoniële aspecten aan zaten. Ook vind ik het fijn dat ze een lieve hond hebben. Ik was mijn slaapzak en tandenborstel vergeten, dat was allemaal geen punt. Ik vond het fijn dat ik rustig alleen kon slapen. De volgende dag stond er een geweldig ontbijt op tafel, daar stond ik van te kijken. Er was ook voldoende ruimte om de ervaringen te delen met de groep en de begeleiders. Ik voelde me erg serieus genomen voor, na en tijdens de trip.

Vooraf was ik sceptisch over Ayahuasca want ik wilde het graag op een goede plek doen. Ik was meteen overtuigd toen ik mantra’s zong tijdens de mantracirkel. Ik voelde me op mijn gemak in de ruimte van Daniel en Bo en was toen al overtuigd dat ik hier wel goed zat. Ik heb mijn ervaringen met kennissen gedeeld die op hun beurt enthousiast zijn geraakt over aya en de plek waar ik het gedaan had. Ik heb mogelijk drie mensen die het ook willen doen bij Bo en Daniel. Zelf wil ik graag nog een keer op reis op dezelfde locatie met dezelfde begeleiders!

-Bert , Nederland.

“Mijn ervaring bij jullie was … uniek. Niet enkel de reis maar ook hoe jullie ons hebben ontvangen. Jullie nuchterheid heeft een enorme indruk op mij nagelaten en heeft mij ook veel vertrouwen gegeven om de ervaring open aan te gaan. Het moment dat we samen thee dronken en rustig babbelden met elkaar was zeer waardevol voor mij, geen gedoe, gewoon wij die daar zaten en met elkaar spraken. Heerlijk. Mijn ayahuasca ervaring was prachtig. Ik ben daar zo vol van dat ik dat moeilijk kan verwoorden, het enige dat echt waar is, is dat ik in mezelf ben geweest. Iets dat ik nooit voor mogelijk heb gehouden. Ik heb mezelf bevestigd in positieve dingen en tekortkomingen, ik heb leegtes ervaren die ik terug wil en kan vullen. Leegtes die ik nu zie als mogelijkheden, ruimte om te groeien. De eerste drie dagen na de reis voelde ik enorm veel energie, mensen spraken me ook aan en zeiden dat ik er goed uit zag (gebeurd niet vaak), het enige wat ik dan dacht: jullie moesten eens weten. Donderdag kreeg ik even een dip en ben ik vroeg gaan slapen. Het slapen was trouwens ook zeer diep. Volledig van de planeet. Trouwens, de behoefte naar fysiek contact was enorm de laatste dagen. Samen liggen, knuffelen, rusten en dat alles zonder teveel woorden.

Nogmaals, het feit dat jullie dit doen en durven heeft mij met veel verbazing naar het leven doen kijken. De zorg, de liefde die jullie geven is met geen pen te beschrijven en dat alles zonder te zweven, zonder pretentie. Eerlijk. Ik laat zeker nog van mij horen, en ik hoop dat dit bericht iets betekent voor jullie. Liefs, Maarten

-Maarten , Belgium.

This was my first real experience with really looking deep onto myself under all the covering layers, and I can only say that I highly recommend trying ayahuasca. It is a really intense experience, but Bo and Daniel do an amazing job in creating a safe and loving atmosphere, even after the ceremony, so I would definitely recommend trying an ayahuasca ceremony with Bo and Daniel.

Thanks for taking me through that totally surreal, extremely beautiful and very eyeopening experience last weekend. In particular thanks for creating such a compassionate, loving, kind and safe atmosphere. I have to admit I was super nervous before coming to your house, but I am so glad that I joined the session, and especially with you.

I think I was a bit surprised that I apparently contained so much sadness. (Or just emotions in general that clearly needed to come out…) But it probably explains a lot of the feelings and not so nice behaviors I have noticed with myself within the last many, many years. A lot of the sadness came from seeing my parents not being happy, and for me feeling responsible for all this, and for everybody else suffering or not being happy. But I also had this super naïve vision of the world being beautiful and full of love, and that I am allowed to be part of that.

Maybe I have been telling myself that I wasn’t supposed or allowed to be here. Maybe it can explain that I am always hiding behind others, always wondering what people would think of me and feeling that I shouldn’t take too much space. Anyway, I have tried to tell myself this week, that since I am here in a very physical sense, then I am probably also allowed to be here. And it has been quite nice and very non self-destructive and cynical, as opposed to how I probably use to be. Although I know there is still a long way to go, to let go of insecurities, fear of taking space, trusting people and that it’s okay to feel happy, and to get rid of the tiny bit of a fear of that when the sun disappears and the days become shorter I will lose faith again.

I just saw so many things so clear, and saw how much I unintentional have been lying to myself, and probably also to others. I have been talking to people this week who I haven’t talk to for a long time because ayahuasca told me to, and the responses were so nice. I have the feeling that it will still take time before things have settled.  I did not expect it to be such a powerful experience. So again, thanks for everything!!

Big hugs to both of you, and to Kiss. 

-Nanna , Denmark.

“The experience was amazing!! I have been recommending it to so many people. Mainly I found self-acceptance. I have an easier time just being who I am. I felt that during the journey you guys were there for me and the healing you gave was really needed at that moment. Somehow I am less worried about my future than I used to be. And I feel a greater, positive connection with my past, including past ancestors I felt during the journey. A lot of the burden I carried I realized was not really helpful for me, nor necessary for me to carry. I actually stopped drinking coffee in general too, which is a good benefit. 

-Minha , South-Korea.

Ayahuasca! ik had er over gehoord en gelezen, daarom wist ik dat ik dit nodig zou hebben om dingen op een onbewust niveau te kunnen verwerken. Ik wilde graag dichtbij huis een sessie doen en kwam hierbij op de site van Bo en Daniel. Deze kwam heel duidelijk en sterk over waarna ik zeker wist dat ik een ayahuasca sessie wilde doen.

Ik ben zo blij dat ik naar hun toe ben gegaan. Ondanks dat het voor mij een heftige avond/ nacht was is het ook heel erg goed geweest. Bo en Daniel staan voor je klaar en zorgen oprecht voor je.

Bedankt voor alles en ik kom zeker nog een keer terug.

-Laura , Nederland

Ik heb de ceremonie als zeer prettig ervaren. Kleine groep met deelnemers, wat een veilig gevoel geeft en een ruimte die fijn is ingericht en afgestemd is op de ceremonie.

Daniel en Bo bewaken de veiligheid op een prettige manier, zijn duidelijk en geven goede informatie en tips mee voor tijdens de reis met moeder ayahuasca. Kortom, ik heb een veilige bedding ervaren.

Voor mij een fantastische ervaring, die moeilijk in woorden uit te leggen valt.

Mijn eerste keer, en daarmee blij dat dit bij Daniel en Bo was, omdat zo fijn begeleid wordt en zij zelf ook muziek maken tijdens de ceremonie, wat ik ook erg prettig vind.

Bo, Daniel, dank jullie nogmaals voor deze mooie ervaring.

-Marc ,   De Bilt, Nederland

” Ayahuasca is a phenomenal force that gives you the opportunity to heal yourself. It can literally be life-changing.
Bo and Daniel are wonderful guides who helped me greatly through the experience of the life-giving force of Ayahuasca. I can’t speak highly enough of them or the Ayahuasca experience. Viva Jurema!”

-Barry ,   Isle of Man

” Mijn ayahuasca-reis was een allesomvattende, heel bijzondere, intense ervaring. Het was oer-pijnlijk, verdrietig, maar ook prachtig mooi en intens liefdevol.

Ik ervaarde dat alles liefde is. En ik bevoelde waar mijn oerverdriet van komt. Onbeschrijfelijk mooi en waardevol was het. Een grootse puzzel die zich legde. In mij. Er waren ook erg pijnlijke stukken, die me confronteerden met angsten en pijnen die ik altijd liever uit de weg ging.


Ik ben heel dankbaar dat Bo en Daniël en de krachtige Aya op mijn pad kwamen.
Ik voel me heel krachtig en liefdevol in de wereld staan nu. De wijsheid en de inzichten die zich in me hebben genesteld tijdens de reis ontvouwen zich en openen me om in elk moment nog meer in m’n eigen liefdevolle kracht te durven gaan staan.
Het is een proces dat zachtjes verder stroomt. Ik voel me ook bevrijd na m’n reis… alsof ik m’n obstakels overwon.
Nu kan ik, omarmd door de wijsheid , kracht en liefde van Aya , verder groeien.


Lieve Bo en lieve Daniël ,
Uit mijn diepste binnenste Zijn wil ik jullie dankjewel zeggen voor jullie waardevolle begeleiding en de kans en het vertrouwen dat jullie aan ons gaven om deze reis in te gaan en te beleven. De reis heeft me bevrijd en zal me verder krachten en richting geven op mijn pad.


Dank je wel lieve , krachtige , pure Bo , om me als liefde te omarmen en om me te helpen geboren worden. Je voelde ontzettend goed en helder aan wat ik op welk moment nodig had tijdens het reizen. Dat is onbeschrijflijk waardevol .

Dank je wel Daniël voor jouw warme, lieve, zorgende zorg en steun.

Jullie zijn prachtig.
Liefde zijn jullie.
Dank jullie wel.


X 🙏🏻🌸
Kaat

-Kaat ,   Belgium

My experience with Ayahuasca has changed my life for good. I had been depressed on and off for many years and despite doing some good therapy work, I always fell back into the same negative patterns and behaviours that were really causing me a lot of pain.

I took Ayahuasca for the first time at Aya cura and I was not expecting all the resistance from my ego. It was a real struggle for the first couple of hours but eventually once I accepted what was being shown to me, the pain was physically released and the depression and all the hurt simply left me. It is incredible to live day to day without emotional baggage – it feels like I’ve been re-born!

I also feel extremely grateful to Bo and Daniel. They were so thorough and professional during the preparation phase and extremely patient and caring during my challenging resistance to let go of my ego and transition into my real self. Words can’t express my deep gratitude to them.”

-Maureen ,   Isle of Man

“I’m doing good. I feel good, a lot lighter it seems. As if I lost burdens  that i carried with me. Im very happy I’ve been to you. Your guidance felt very good and familiar. I would reccomend you to others for sure!”

-K. ,   The Netherlands.

“Hi Bo & Daniel!  Thank you for checking up.

It’s not easy to describe the effect Ayahuasca has had on me. It is subtle
yet all-pervasive. I feel less agitated, more accepting of where I am in
life right now (something that has been an issue for me). At the same time I
feel more motivated to make changes in my life that I have thought of for a
long time, but have not acted on. I really like the painting you have in the
bathroom of a person with energy radiating out of them. I sat there and
thought this is a picture of a healthy human expressing themselves. This
seemed so important to me, and something forgotten in modern culture. I feel
more interested in a healthy & expressive life than before, and somewhat
less interested in financial gain.

Ayahuasca has been one of the most interesting experiences in my life so
far, and I am keen on exploring it further.

I want to thank both of you for providing such a healing space for us and
for other people

-Leo,     USA.

 Hi Bo,
Thanks for your patience and tact. Tact is something, that I thought, was lost in modern society.
Thank you for being near when I felt, that I won’t accept this experience anymore. Thank you for massage. When you did it, I felt myself like a group of bones, that are accidentally in one pile. Thank you for being my sister, for an accurate job of a surgeon, you really knew where to put your hand, or how to calm. Thank you, for being a warrior with me. Thanks for Leonard Cohen’s last album.

Hi, Daniel,
Thank you for your guitar songs, for being warm. I felt you like a brother in some moments. Thanks for the picture of an african woman, hanged in the ayahuaska room. You don’t have a name for it? I named it “mother” in my mind, because when everything was smashed in it, only she was stable. Even the sky let me down.

Thank you both, a lot for your kindness and hospitality. Me and Leo saw you as saints in this experience.’

-Angie,     USA.

Ayahuasca was a success. Ayahuasca is medicine. It heals you and shows you profound insights. The experience was intensive with a lot of lectures and put me and my perception into perspective, the perspective of limitlessness.. I experienced fear and then immediate loss of Ego over and over again. Once I changed my believe, that I HAVE TO GET LOST TO BE FOUND, that the environment (the Shamans) are going to take care of me, finally.. finally Ayahuasca stopped to dissolve my Ego over and over again. Once I let go, I was cured of my loop and the fear of Ego-loss. Retrospectively this was the preparation towards my birth. This is still one of the wonders that I cannot conceive. How can a grown man live and feel his own birth.. really being in the birth canal.. shivering and being surrounded of membran… getting pushed out with slimy  and sticky liquid and getting back to earth. This journey was one of the most profound experiences in my life. Amazing.

Thank you Ayahuasca.. you powerful healer. Thank you lovely Bo and Daniel for guiding us through this journey of life as our Shamans. Birth and Death seem to be a recurring theme and the source of suffering for many. Ayahuasca gave my life and capabilities back, once I’ve accepted to dissociate from Ego to constantly be free in my life. Only through the loss of Ego one can life his full potential, the truest identity, consciousness that is experiencing itself in your body. You have made this experience as unique as a trip to Peru would be. You place is magical because you made it so. Your selection of music, the ambiance, your rituals, singing and guitar music made us feel very comfortable. You also took care of all of our needs and there was nothing that I’ve could have missed. The feminine and masculine energy of you two was conducive to the feeling of divinity and unity expressed in you two. Thank you for this wonderful experience and for the healing that took place. 

-Michel,     Germany.

I had my first ayahuasca experience guided by Bo and Daniel. Unlike any other ‘usual’ visits to their house, this time I had mixed feelings. Curious, anxious, excited,.. I was welcomed by a warm feeling as usual, which also lasted till the very end of my journey. It was calming knowing that they were really prepared and beaming out the positive energy needed. As it was my first experience, I felt a bit insecure. However,  Bo and Daniel succeeded to create a warm and supportive ambience throughout the whole session. It was a night full of visions, personal discovery and a great relief for my state of being. It was one unpredictable journey I didn’t know I would ever had. Bo and Dani, thanks again. I wish you two a long last joy and happiness. Sending a warm hug and lots of love your way,

-Ayuta, Indonesia

I have become aware of how I was living my life, and whome I was.  After awareness has arisen, one cannot move backward.
Daniel and Bo are the kind of persons you may see only once in your lifetime but whome you will definitely keep in your heart forever.
They are caring, attentive and full of love and sharing, this is exactly what one needs when going through an ayahuasca experience. Besides,they are very professional. 

-Karim,     France.

“How do you describe feelings and emotions that throw you off balance?
How do you explain sensations and thrills you did not believe existed?
How do you share something that still gives you the chills weeks later?
You have to live it yourself. I am happy I did.”

-Danail H.,    Bulgaria

“Vanaf het eerste moment voelde het contact met Bo goed en vertrouwd. Mede door haar psychologische achtergrond en overige opleidingen heeft ze veel kennis in huis en dat merk je duidelijk tijdens de sessies. Ze weet snel door te dringen tot de kern van het probleem om daar vervolgens met een liefdevolle en doelgerichte manier mee aan de slag te gaan. “

-Frank,  Nederland