EEN PAAR WOORDEN

Ervaringen

Alles zag er super mooi, verzorgd, relax en sfeervol uit. De muziek was prachtig en kwam diep bij me binnen. Voor mij was de ayahuasca wederom een grote fysieke opruiming. Verdriet, overgeven en leeg lopen maakte dat ik me een stuk lichter voelde zowel fysiek als energetisch. Geen beelden, visioenen of inzichten. Maar dat maakte de ervaring niet minder. Ik ben er van overtuigd dat je krijgt waar je op dat moment aan toe bent. Na de ceremonie heb ik een klein hapje gegeten. De volgende ochtend had ik stevige trek. Het ontbijt was prima verzorgd. Na de groepssharing weer huiswaarts gegaan. De week daarna was ik erg moe. Heb me eraan overgegeven. En ik merk dat ik een stuk rustiger ben geworden. Laat dingen makkelijker langs me heen gaan i.p.v. er meteen boven op te springen.

Als je kennis wilt maken met ayahuasca op een ongedwongen persoonlijke manier ben je met Bo en Dani√ęl als begeleiders in goede/veilige handen. Alle lof voor deze 2 prachtige zielen

ūüôŹ ¬†Namast√©,

РJ u d i t h,  Nederland.

De mooie ceremonie kamer, prachtige (live) muziek en hun goede begeleiding maakten dit tot een onvergetelijke ervaring voor mij.

Als je overweegt om aan een aya ceremonie deel te nemen kan ik je van harte aanraden om dit bij Ayacura te doen.

РR e m c o,  Nederland.

Ik heb genoten en me verbaasd over wat mijn brein aan kleuren, vormen en beelden kon produceren en voelde me een kunstenaar. Mijn lichaam kreeg een eigen leven, waar ik naar kon luisteren en wat ik z’n gang liet gaan, heerlijk.

Daarna kwam ik dieper in mezelf en kwam ik uit bij diepe pijn die in me verscholen zat en waarvan ik voelde dat die al generaties lang wordt meegedragen door de vrouwen in mijn familie. Het werd een zware nacht, want die pijn moest gezien worden en eruit. Ik bleef hierdoor heel lang in mijn trip en Bo hielp me om woorden te geven aan de oorsprong van de pijn, wat heel fijn en verhelderend was. Ze heeft me nog door het grootste gedeelte van de nacht hierin begeleid en de gesprekken de volgende ochtend waren fijn voor het verwerkingsproces. De trip heeft nog een paar dagen na gevibreerd en na het verwerken en bijslapen voel ik me fantastisch. Ik heb zoveel energie nu en voel me meer in verbinding met alles om me heen. Bo en Daniel hartstikke bedankt voor deze mooie ervaring en zeker tot ziens!

РJ o l a n,  Nederland.

De ruimte, muziek en setting zorgden dat ik me heel snel op mn gemak voelde en open de ervaring kon aangaan. Bo’s aanwezigheid en goede zorgen waren de hele avond duidelijk voelbaar, zonder storend te zijn. Ze begeleidde de moeilijkere momenten en bood ook nog verdere porties aan¬†voor¬†diegenen die verder wouden met hun ervaring. Aan alles was te merken dat ze krachten van de plant begreep en de ceremonie met respect en eerbied uitvoerde.

De muziek is zelf gekozen en er word afgewisseld tussen een playlist en nummers die ze zelf zingen. Na de trip krijg je nog een lekkere verse maaltijd aangeboden en de volgende ochtend is er ruimte om de ervaringen te delen en verder begrip te krijgen. Gezien de kracht van de plant en de bijzondere ervaring, spenderen Bo en Daniel ook aandacht aan de zorg na de ceremonie zelf, iets wat volgens mij heel belangrijk is, maar ook te vaak over het hoofd wordt gezien. Bo, Daniel, van harte, dank je wel dat jullie deze ervaring met me gedeeld hebben.”¬†

РF r a n c o i s,  Nederland.

Terug kijkende realiseer ik me dat ik inderdaad een berg werk heb verzet, terwijl ik me dit op dat moment niet zo goed realiseerde. Om -met name- fysiek mee te maken wat een strijd het voor mij als baby’tje is geweest om geboren te worden, heeft mij laten beseffen dat dit niet anders als een zware impact op mij moet hebben gehad.

Terug kijkende realiseer ik me dat ik inderdaad een berg werk heb verzet, terwijl ik me dit op dat moment niet zo goed realiseerde. Om -met name- fysiek mee te maken wat een strijd het voor mij als baby’tje is geweest om geboren te worden, heeft mij laten beseffen dat dit niet anders als een zware impact op mij moet hebben gehad.

Ik zit stukken beter in mijn vel, en merk vooral heel sterk dat ik meer naleef wat ik wil, in plaats van maar gewoon met de stroom mee te gaan. Ik heb ook mijn gitaarspel weer opgepakt.

Mijn ervaring bij Bo en Daniel was vanaf het begin ontzettend fijn. Toen ik binnen kwam voelde ik me al meteen op mijn gemak, door de relaxte sfeer die er al hing tussen de verschillende deelnemers. We hadden een heel mooi klein groepje, waar ik na de ceremonie nog lang mee nagetafeld heb. Ook ’s morgens gingen de mooie gesprekken, filosofische discussies en grappen door; ik leefde er helemaal van op! De ayahuasca zelf was een enorme beproeving voor mij, ik had niet verwacht dat ik zo’n heftige ervaring zou hebben. En hoewel ik tekeer ben gegaan als een beest, bleven Bo en Daniel liefdevol, geduldig en warm in hun begeleiding. Ik heb me geen moment ongemakkelijk of beschaamd gevoeld, terwijl ik toch wel erg aanwezig was. Alles voelde goed, de liefde stroomde binnen de groep. Ik ben in ieder geval ontzettend blij dat ik voor Ayacura heb gekozen, want het sloot perfect op mij aan. Bo en Daniel, ontzettend bedankt en wie weet tot snel!”

-L,  Nederland.

Tijdens de sessie kwam naar voren dat als ik mijn hart maar iedere dag volg, dat het juiste op mijn pad komt. De angst die daarbij komt omdat ik wellicht niet snel genoeg zekerheid heb, moet ik afzwakken. Er bestaat dus geen zekerheid, alleen maar de schijn van zekerheid. Ook werd het duidelijk dat ik alle antwoorden al in me heb zitten, maar dat ik mezelf alleen serieus moet nemen. Op den duur begonnen mijn handen namelijk nogal hevig te trillen en te beven. Dat werd een stuk heviger toen ik mijn handen op mijn hart lag, daar lag de kern. Vervolgens kwam ik tot het besef dat het leven uit trillingen bestaat, die vaak onzichtbaar en onmerkbaar zijn. Ik kreeg het beeld van een boom, en dat er trillingen door je heen gaan als je een boom aanraakt, ook al voel je ze niet.

Ik heb veel last gehad van tics, wel meer dan tien jaar. Ik voelde me daardoor onzeker voor de buitenwereld. Ik zag het altijd als iets slechts dat er niet mocht zijn. Tijdens de Aya kreeg ik het inzicht dat de tics lieten zien dat er iets mis met bepaalde lichaamsdelen was. Zoals mijn buik, mijn ogen, schouders, nek, keel, neus… Ik werd tijdens de Aya in ieder geval positiever over mijn tics verleden zo, en besefte dat mijn lichaam zo om aandacht vroeg.

Ik moest een keer tijdens de reis denken aan mijn geboren. Ik zag mezelf als een huilende baby en ik zag bezorgde ouders. Misschien is daardoor een probleem geboren waardoor ik me druk maak over de toekomst.

Tijdens de Aya werd me snel duidelijk dat het leven helemaal niet hard is, maar dat dat eerder een soort verzinsel is. Een aanname waarop je veel kan vastplakken zodat je op een bepaalde manier door het leven gaat. Daardoor verwaarloos ik soms het kind in mij dat wil spelen en creatief wil zijn, en wil dromen. Ik kreeg het besef dat ik voor mijn eigen geluk dat kind moet loslaten uit de gevangenis, dan komt het wel goed.  Ik  moest eraan denken dat er niet alleen pijn van mij in me zit, maar ook de pijn van anderen. Die pijn moet er misschien ook nog uit.

Over de begeleiding:

Ik ben vol lof over Daniel en Bo. Ik vond het allemaal erg comfortabel hoe zij het aanpakten. Ik moest vooraf even nadenken over de prijs, maar het bedrag is het helemaal waard, want je krijgt er heel veel voor terug. Ik vond bijvoorbeeld de grootte van de groep fijn, want zo was er veel persoonlijke aandacht. Ik stelde het op prijs dat we eerst gesprekken voerde over de groep en ieder individu. En dat Bo en Daniel zelf hun ervaringen deelde. Verder was alles perfect geregeld, van de matrassen, tot de ruimte en het vervangen van de kotsbakjes. Als ik iets wilde dan stonden de twee altijd voor me klaar, ze waren nergens te beroerd voor en lieten nooit iets van onbehagen merken. Ofwel, perfecte hosts als je het mij vraagt. Sowieso zijn het aardige en zachte mensen die goed muziek kunnen maken. Ik vond het erg fijn dat er tijdens de reis muziek gemaakt werd en dat er ceremoni√ęle aspecten aan zaten. Ook vind ik het fijn dat ze een lieve hond hebben. Ik was mijn slaapzak en tandenborstel vergeten, dat was allemaal geen punt. Ik vond het fijn dat ik rustig alleen kon slapen. De volgende dag stond er een geweldig ontbijt op tafel, daar stond ik van te kijken. Er was ook voldoende ruimte om de ervaringen te delen met de groep en de begeleiders. Ik voelde me erg serieus genomen voor, na en tijdens de trip.

Vooraf was ik sceptisch over Ayahuasca want ik wilde het graag op een goede plek doen. Ik was meteen overtuigd toen ik mantra‚Äôs zong tijdens de mantracirkel. Ik voelde me op mijn gemak in de ruimte van Daniel en Bo en was toen al overtuigd dat ik hier wel goed zat. Ik heb mijn ervaringen met kennissen gedeeld die op hun beurt enthousiast zijn geraakt over aya en de plek waar ik het gedaan had. Ik heb mogelijk drie mensen die het ook willen doen bij Bo en Daniel. Zelf wil ik graag nog een keer op reis op dezelfde locatie met dezelfde begeleiders!”

– B e r t , Nederland.

Ik heb mezelf bevestigd in positieve dingen en tekortkomingen, ik heb leegtes ervaren die ik terug wil en kan vullen. Leegtes die ik nu zie als mogelijkheden, ruimte om te groeien. De eerste drie dagen na de reis voelde ik enorm veel energie, mensen spraken me ook aan en zeiden dat ik er goed uit zag (gebeurd niet vaak), het enige wat ik dan dacht: jullie moesten eens weten. Donderdag kreeg ik even een dip en ben ik vroeg gaan slapen. Het slapen was trouwens ook zeer diep. Volledig van de planeet. Trouwens, de behoefte naar fysiek contact was enorm de laatste dagen. Samen liggen, knuffelen, rusten en dat alles zonder teveel woorden.

Nogmaals, het feit dat jullie dit doen en durven heeft mij met veel verbazing naar het leven doen kijken. De zorg, de liefde die jullie geven is met geen pen te beschrijven en dat alles zonder te zweven, zonder pretentie. Eerlijk. Ik laat zeker nog van mij horen, en ik hoop dat dit bericht iets betekent voor jullie. Liefs, Maarten

– M a a r t e n , Belgi√ę.

I think I was a bit surprised that I apparently contained so much sadness. (Or just emotions in general that clearly needed to come out…) But it probably explains a lot of the feelings and not so nice behaviors I have noticed with myself within the last many, many years. A lot of the sadness came from seeing my parents not being happy, and for me feeling responsible for all this, and for everybody else suffering or not being happy. But I also had this super na√Įve vision of the world being beautiful and full of love, and that I am allowed to be part of that.

Maybe I have been telling myself that I wasn’t supposed or allowed to be here. Maybe it can explain that I am always hiding behind others, always wondering what people would think of me and feeling that I shouldn’t take too much space. Anyway, I have tried to tell myself this week, that since I am here in a very physical sense, then I am probably also allowed to be here. And it has been quite nice and very non self-destructive and cynical, as opposed to how I probably use to be. Although I know there is still a long way to go, to let go of insecurities, fear of taking space, trusting people and that it’s okay to feel happy, and to get rid of the tiny bit of a fear of that when the sun disappears and the days become shorter I will lose faith again.

I just saw so many things so clear, and saw how much I unintentional have been lying to myself, and probably also to others. I have been talking to people this week who I haven’t talk to for a long time because ayahuasca told me to, and the responses were so nice. I have the feeling that it will still take time before things have settled.¬† I did not expect it to be such a powerful experience. So again, thanks for everything!!

Big hugs to both of you, and to Kiss.¬†“

-N a n n a , Denmark.

Somehow I am less worried about my future than I used to be. And I feel a greater, positive connection with my past, including past ancestors I felt during the journey. A lot of the burden I carried I realized was not really helpful for me, nor necessary for me to carry. I actually stopped drinking coffee in general too, which is a good benefit. “

-M i n  h a , South Korea..

Ik ben zo blij dat ik naar hun toe ben gegaan. Ondanks dat het voor mij een heftige avond/ nacht was is het ook heel erg goed geweest. Bo en Daniel staan voor je klaar en zorgen oprecht voor je.

Bedankt voor alles en ik kom zeker nog een keer terug.”

– L a u r a , Nederland

Voor mij een fantastische ervaring, die moeilijk in woorden uit te leggen valt.

Mijn eerste keer, en daarmee blij dat dit bij Daniel en Bo was, omdat zo fijn begeleid wordt en zij zelf ook muziek maken tijdens de ceremonie, wat ik ook erg prettig vind.

Bo, Daniel, dank jullie nogmaals voor deze mooie ervaring.”

-M a r c , Nederland

 It can literally be life-changing.
Bo and Daniel are¬†wonderful guides who helped me greatly through the experience of the life-giving force of Ayahuasca. I can’t speak highly enough of them or¬†the Ayahuasca experience. Viva Jurema!”

РB a r r y ,   Isle of Man

Ik ben heel dankbaar dat Bo en Dani√ęl en de krachtige Aya op mijn pad kwamen.
Ik voel me heel krachtig en liefdevol in de wereld staan nu. De wijsheid en de inzichten die zich in me hebben genesteld tijdens de reis ontvouwen zich en openen me om in elk moment nog meer in m’n eigen liefdevolle kracht te durven gaan staan.
Het is een proces dat zachtjes verder stroomt. Ik voel me ook bevrijd na m’n reis… alsof ik m’n obstakels overwon.
Nu kan ik, omarmd door de wijsheid , kracht en liefde van Aya , verder groeien.


Lieve Bo en lieve Dani√ęl ,
Uit mijn diepste binnenste Zijn wil ik jullie dankjewel zeggen voor jullie waardevolle begeleiding en de kans en het vertrouwen dat jullie aan ons gaven om deze reis in te gaan en te beleven. De reis heeft me bevrijd en zal me verder krachten en richting geven op mijn pad.


Dank je wel lieve , krachtige , pure Bo , om me als liefde te omarmen en om me te helpen geboren worden. Je voelde ontzettend goed en helder aan wat ik op welk moment nodig had tijdens het reizen. Dat is onbeschrijflijk waardevol .

Dank je wel Dani√ęl voor jouw warme, lieve, zorgende zorg en steun.

Jullie zijn prachtig.
Liefde zijn jullie.
Dank jullie wel.


X ūüôŹūüŹĽūüĆł

– K a a t ,¬† ¬†Belgi√ę

It was a real struggle for the first couple of hours but eventually once I accepted what was being shown to me, the pain was physically released and the depression and all the hurt simply left me. It is incredible to live day to day without emotional baggage – it feels like I’ve been re-born!

I also feel extremely grateful to Bo and Daniel. They were so thorough and professional during the preparation phase and extremely patient and caring during my challenging resistance to let go of my ego and transition into my real self. Words can’t express my deep gratitude to them.”

РM a u r e e n ,   Isle of Man
РK.,    Nederland.

Hi, Daniel,
Thank you for your guitar songs, for being warm. I felt you like a brother in some moments. Thanks for the picture of an african¬†woman, hanged in the ayahuaska room. You don’t have a name for it? I named it “mother” in my mind, because when everything was smashed in it, only she was stable. Even the sky let me down.

Thank you both, a lot for your kindness¬†and hospitality. Me and Leo saw you as saints in this experience.’

РA n g i e,  USA

Once I let go, I was cured of my loop and the fear of Ego-loss. Retrospectively this was the preparation towards my birth.¬†This is still one of the wonders that I cannot conceive. How can a grown man live and feel his own birth.. really being in the birth canal.. shivering and being surrounded of membran… getting pushed out with slimy¬† and sticky liquid and getting back to earth. This journey was one of the most profound experiences in my life. Amazing.

Thank you Ayahuasca.. you powerful healer. Thank you lovely Bo and Daniel for guiding us through this journey of life as our Shamans. Birth and Death seem to be a recurring theme and the source of suffering for many. Ayahuasca gave my life and capabilities back, once I’ve accepted to dissociate from Ego to constantly be free in my life. Only through the loss of Ego one can life his full potential, the truest identity, consciousness that is experiencing itself in your body. You have made this experience as unique as a trip to Peru would be. You place is magical because you made it so. Your selection of music, the ambiance, your rituals, singing and guitar music made us feel very comfortable. You also took care of all of our needs and there was nothing that I’ve could have missed. The feminine and masculine energy of you two was conducive to the feeling of divinity and unity expressed in you two. Thank you for this wonderful experience and for the healing that took place.¬†“

РM i c h e l,     Germany.

I really like the painting you have in the
bathroom of a person with energy radiating out of them. I sat there and
thought this is a picture of a healthy human expressing themselves. This
seemed so important to me, and something forgotten in modern culture. I feel
more interested in a healthy & expressive life than before, and somewhat
less interested in financial gain.

Ayahuasca has been one of the most interesting experiences in my life so
far, and I am keen on exploring it further.

I want to thank both of you for providing such a healing space for us and
for other people.

РL e o ,   USA.

As it was my first experience, I felt a bit insecure. However,¬† Bo and Daniel succeeded to create a warm and supportive ambience throughout the whole session. It was a night full of visions, personal discovery and a great relief for my state of being. It was one unpredictable journey I didn’t know I would ever had. Bo and Dani, thanks again. I wish you two a long last joy and happiness. Sending a warm hug and lots of love your way,

– A y u t a, Indonesia

Daniel and Bo are the kind of persons you may see only once in your lifetime but whome you will definitely keep in your heart forever.
They are caring, attentive and full of love and sharing, this is exactly what one needs when going through an ayahuasca experience. Besides,they are very professional.”

РK a r i m,     France.

How do you explain sensations and thrills you did not believe existed?
How do you share something that still gives you the chills weeks later?
You have to live it yourself. I am happy I did.”

РD a n a i l  H.,    Bulgaria

Mede door haar psychologische achtergrond en overige opleidingen heeft ze veel kennis in huis en dat merk je duidelijk tijdens de sessies. Ze weet snel door te dringen tot de kern van het probleem om daar vervolgens met een liefdevolle en doelgerichte manier mee aan de slag te gaan.”

РF r a n k,  Nederland