Eline van de Nes, Hui Chun Tang, Traditionele Chinese Geneeswijze, Berg en Bosch Bilthoven

Eline van de Nes, Hui Chun Tang, Traditionele Chinese Geneeswijze, Berg en Bosch Bilthoven

Valtherapie, ook wel valmassage genoemd, is een van de vele alternatieve geneeswijzen die vandaag de dag worden gebruikt. Het is een techniek die wordt gebruikt om verschillende klachten te behandelen, zoals rug- en nekklachten, spierpijn en vermoeidheid. Valtherapie kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst.

Valtherapie is gebaseerd op de theorie dat het lichaam verschillende energiebanen heeft, die energie naar verschillende delen van het lichaam sturen. Door het toepassen van druk op bepaalde punten, worden de energiebanen geactiveerd en het lichaam krijgt weer energie.

De valtherapeut gebruikt verschillende technieken om druk op de energiebanen toe te dwingen. Deze technieken kunnen met de handen of met een speciale stok worden toegepast. De massage is zacht en wordt langzaam en rustig uitgevoerd. Het is belangrijk dat de cliënt zich comfortabel voelt tijdens de behandeling.

Tijdens de behandeling kunnen er verschillende sensaties optreden. De cliënt kan warmte voelen, tintelingen of een licht gevoel in het lichaam. Deze sensaties zijn normaal en duiden op het activeren van de energiebanen. De behandeling kan anderhalf uur of langer duren, afhankelijk van de klacht.

Valtherapie kan worden gebruikt bij een breed scala aan klachten. Het is ook effectief bij de behandeling van chronische pijn, zoals bij fibromyalgie. Het kan ook helpen bij het verlichten van angst en stress.

Naast het behandelen van fysieke klachten, kan valtherapie ook helpen bij het verlichten van emotionele klachten. Het kan helpen bij het verminderen van spanningen en het verbeteren van emotionele balans.

Valtherapie is een effectieve en veilige manier om verschillende klachten te behandelen. Het is echter belangrijk dat een cliënt wordt behandeld door een gekwalificeerde valtherapeut.

Kernpunten:
– Valtherapie is een van de vele alternatieve geneeswijzen die vandaag de dag worden gebruikt.
– Het is gebaseerd op de theorie dat het lichaam verschillende energiebanen heeft.
– De therapie bestaat uit het toepassen van druk op bepaalde punten om de energiebanen te activeren.
– Valtherapie kan worden gebruikt bij een breed scala aan klachten, zoals rug- en nekklachten, spierpijn en vermoeidheid.
– Het kan ook helpen bij het verlichten van angst en stress.
– Naast het behandelen van fysieke klachten, kan valtherapie ook helpen bij het verlichten van emotionele klachten.
– Valtherapie is een effectieve en veilige manier om verschillende klachten te behandelen.
– Het is belangrijk dat een cliënt wordt behandeld door een gekwalificeerde valtherapeut.

valt massage onder alternatieve geneeswijzen – FAQ

Vraag 1: Wat is valt massage?

Antwoord 1: Valt massage is een vorm van alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van zachte, ritmische drukpunten om het lichaam te helpen herstellen van een breed scala aan fysieke en emotionele klachten.

Vraag 2: Wat zijn de voordelen van valt massage?

Antwoord 2: Valt massage heeft veel voordelen, waaronder het verbeteren van flexibiliteit, pijnverlichting, stressvermindering en het verbeteren van de algemene gezondheid. Het helpt ook bij het verbeteren van de bloedcirculatie, het verlichten van spanningen en het verminderen van het risico op verwondingen.

Na het bestuderen van de resultaten van valt massage als alternatieve geneeswijze, kan worden geconcludeerd dat het een effectief middel is om pijn te verlichten en de beweging van gewrichten te verbeteren. Valmassage kan ook de spierkracht vergroten en de algehele flexibiliteit verbeteren. Het kan ook helpen om het herstel na letsels te versnellen. Bovendien kan het ook een positief effect hebben op het humeur van patiënten. Valmassage is een veilige en effectieve behandeloptie voor patiënten met pijn en andere aandoeningen.

valt massage onder alternatieve geneeswijzen

Praktijk voor Acupunctuur, Chinese Kruiden, Tuina massage Therapie. (lees verder)

Wil je meer weten over de video: Eline van de Nes, Hui Chun Tang, Traditionele Chinese Geneeswijze, Berg en Bosch Bilthoven

Bekijk dan de video: Eline van de Nes, Hui Chun Tang, Traditionele Chinese Geneeswijze, Berg en Bosch Bilthoven op YT