De start van mijn solo vanlife journey

[ad_1]

De eerste twee weken van mijn solo vanlife avontuur zijn echt heel goed bevallen. Van een spannende avond naast een kerkhof, naar autopech op de tweede dag, naar super gezellig met allerlei vanlifers rond een kampvuur! Het is natuurlijk wel heel anders dan wanneer je samen met iemand reist, dus ik zal in deze blog wat meer delen over mijn ervaringen tot nu toe!

De eerste dag

Over het algemeen heb ik me niet echt onveilig gevoeld, op één moment na. Ik heb sowieso een soort routine waarbij ik (als ik lange afstanden moet afleggen) vroeg in de ochtend vertrek. Dit zodat ik in de middag aankom en eventueel nog verder kan rijden als de plek niet fijn aanvoelt.

De dag dat ik vanuit Nederland vertrok en in ruzoy-sur-serre aan kwam ben ik in de avond mijn camper niet uit geweest. Ik voelde me niet bang, maar ook niet echt comfortabel genoeg om lekker de buurt te gaan verkennen. Sowieso was het koud en snel donker dus heel uitnodigend was een wandeling sowieso niet haha. Uiteindelijk kwam er een andere camper bij staan, wat me een iets fijner gevoel gaf.

Autopech

Dag twee was compleet besteed aan autopech, omdat mijn motor uitviel en er lampjes gingen branden zodra ik 5 minuten onderweg was. Eerlijk gezegd zag ik het al aankomen.. in Nederland had ik ook al wat problemen gehad en de eerste dag leek de bus ook wat kuren te hebben.

Nou gelukkig heb ik na vorige winter enorm veel ervaring met autopech en de Anwb. Na over en weer te hebben gebeld (in het Frans) met de wegenwacht en de politie van Frankrijk (door een fout van de anwb meneer) werd ik uiteindelijk naar een Renault dealer gesleept. De sleepmeneer was super chill, we kletsten wat en bij de dealer ben ik lekker gaan lunchen en een serie gaan kijken tot ze klaar waren. De timing van de distributieriem was verkeerd en ze hadden mijn brandstoffilter vervangen en toen kon ik weer gaan. Sindsdien rijdt mijn oude bussie weer top!

Psycho buurman

Op nacht vier geloof ik, stond ik bij een klein kerkhofje in een dorp in zuid Frankrijk, een prima plek met nog een andere camper naast me. Fijn, dacht ik.. Maar ’s avonds hoorde ik allemaal rare geluiden uit de bus naast me komen. Het klonk echt alsof de man, van wie het busje was, aan het huilen was en ik hoorde ook allemaal gebonk. Ik dacht echt even dat ik naast een psycho was gaan staan haha.

Het regende best hard en het was al donker dus ik wilde ook niet op zoek gaan naar een nieuw plekje. Toen heb ik wel echt even dubbel gecheckt of al m’n deuren op slot zaten en ik ben de dag erna zo snel mogelijk verder gereden. Die nacht heb ik niet geweldig geslapen haha, maar gelukkig was dat het enige moment dat ik me niet chill voelde.

Alleen door Europa rijden

Ondanks dat ik altijd een beetje onzeker ben geweest achter het stuur gaat het rijden super goed. De eerste dag was weer even wennen, maar ondertussen voel ik me echt helemaal comfortabel ermee. Ik vind het zelfs wel lekker om alleen onderweg te zijn. Ik ben van niemand afhankelijk en bepaal zelf hoe lang ik wil rijden. Lekker met een muziekje aan, keihard meeblèren én zoveel plaspauzes als ik wil haha.

Daarnaast merk ik echt dat ik er zoveel meer zelfverzekerd van wordt. Ik kom erachter dat ik gewoon hartstikke goed kan rijden, dat ik goed om ga met onverwachte of lastige situaties onderweg (zoals een veeeel te steile hellingproef, keren op veel te smalle stukken en natuurlijk autopech). Dingen waar ik eerst onzeker van zou zijn geworden, móet ik nu wel zelf oplossen en ik merk dat ik er daardoor echt veel minder over nadenk en het gewoon doe!

Vanlife vrienden

De zesde dag kwam ik aan op mijn tweede plekje in Spanje, waar twee vrienden van mij stonden met hun camperbus. Vanaf deze dag is mijn vanlife experience echt begonnen voor m’n gevoel. Kampvuren bouwen, samen met andere reizigers wafels maken, drankjes doen, goede gesprekken voeren en overdag koude duikjes nemen in de zee. Deze plek had echt een community vibe.

Ondertussen sta ik al een stuk verder in het zuiden, nog steeds samen met mijn vrienden en dat bevalt helemaal prima. Gister scheen de zon volop en hebben we ’s avonds nog een duik genomen. Uiteindelijk gaan ook wij weer onze eigen weg, maar het is voor nu super leuk om wat avonturen met elkaar te delen.

We zijn ook al wat plannen aan het maken om kerst en oud en nieuw samen met andere vanlifers te vieren, maar daarna is het tijd voor een nieuw hoofdstuk van dit avontuur, want..

Mijn beste vriendin komt half januari langs!!!! Ze zal twee weken met me mee rijden door Spanje en Portugal. Een exact plan hebben we nog niet, maar ik kijk hier nu al zo erg naar uit! Natuurlijk neem ik jullie ook weer mee in mijn volgende avonturen, maar voor meer recente updates, stories en foto’s kun je me volgen op instagram (fien.onderwater)

[ad_2]

https://vrijeigenwijs.wordpress.com/2022/12/11/de-start-van-mijn-solo-vanlife-journey/