De effecten van microdoseren met truffels

[ad_1]

Ik ben vandaag begonnen met het microdosen van truffels. Een vriendin van me heeft het onlangs gedaan en het prikkelde mijn nieuwsgierigheid om het ook weer eens te proberen.

Ik heb vroeger wel eens lsd gemicrodoseerd, maar dat was van korte duur. Ik maakte de druppels zelf en in het begin is het echt zoeken naar de juiste dosering. Nadat ik een keer onbedoeld een redelijke trip had gehad, ben ik ermee gestopt. Het leek me niet heel fijn om per ongeluk op werk of mijn studie teveel te nemen. Dat ik toen een onbedoelde trip had was niet erg, ik had gelukkig al veel ervaring met lsd en andere psychedelica. Maar toch is het niet de bedoeling dat je lichte trip effecten voelt wanneer je microdosed.

Dit keer lijkt het me wel tof om het wat langer vol te houden. Ik weet nog niet zeker op welke manier ik het wil doen. Je kunt bijvoorbeeld om de drie dagen een microdose nemen of twee dagen per week, maar het kan ook meer intuïtief (wanneer het goed voelt, zolang er minstens een dag tussen zit). Dat laatste klinkt voor mij het fijnst, ik zou dan denk ik intuïtief twee dagen kiezen in de week die mij uitkomen en waar ik me fijn bij voel om te microdoseren.

Voor degenen die nog niet veel weten over het microdoseren van psychedelica zal ik hieronder even wat informatie op een rijtje zetten. (Disclaimer) Dit is geen volledige deskundige informatie, maar een greep uit verschillende stukjes tekst die ik heb gelezen. Ik heb daarnaast al veel ervaring met psychedelica. Wanneer je zelf geïnteresseerd bent in psychedelica en of microdosen, doe dan je eigen uitgebreide onderzoek. Bezoek drugsforums, drugsvoorlichting websites en neem eventueel contact op met een deskundige. Als het kan laat je drugs dan (gratis en anoniem) testen bij een servicepunt in Nederland. Ik heb vroeger vrijwillig bij zo’n drugstest servicepunt gewerkt en het is echt een super fijne omgeving, je kunt er terecht met al je vragen!

Wat is microdoseren nou eigenlijk en waarom zou je het willen doen?

Microdoseren is het om de aantal dagen nemen van een kleine hoeveelheid psilocybine truffels. Bij het microdoseren van truffels is de dosering nauwelijks waarneembaar. Toch kan het positieve effecten hebben op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je microdoseert met psychedelica heeft dit een direct effect op de neurale connectiviteit in de hersenen. De hersenen kunnen meer informatie opnemen dan normaal en bepaalde patronen en gedragingen herkennen en doorbreken. Daardoor ontstaat een bijzondere ervaring, welke voor sommige mensen vergelijkbaar is met meditatie, mindfulness of yoga. Het is een manier om meer zingeving te ervaren.

De subtiele effecten van een microdose:

– Je kunt meer energie krijgen

– Je gedachtes worden meer helder

– Probleemoplossend vermogen versterkt

– Je ervaart meer creativiteit

– Een verbetering in concentratievermogen

– Je kunt een positieve stemming ervaren

– De emotionele connectie met de mensen om je heen vergroot

– Je bent je bewuster van jezelf en je omgeving

– Je leeft meer in het ‘Nu’

– Je ervaart een versterkte openheid

Wanneer kun je beter geen psychedelica gebruiken (in normale of micrdosering)?

Als je soms last hebt van angst, paniek, wanneer je psychosegevoelig bent en bij depressie, HPPD of andere mentale klachten.

Wanneer je psychedelica gebruikt zijn al je zintuigen en emoties ontzettend versterkt, als je goed in je vel zit kan dit op een positieve manier werken. Maar wanneer je bijvoorbeeld angstig aangelegd bent kan dit ook een negatieve uitwerking hebben op je microdose ervaring.

De reden dat ik ben begonnen met het microdosen van truffels

Ik ben vooral nieuwsgierig wat voor invloed het heeft op mijn emoties, creativiteit en gedachten. Ik merk dat hoe ouder ik word, hoe meer ik in mijn hoofd ‘leef’ in plaats van in mijn lijf of mijn gevoel. Mijn gedachten gaan razendsnel en soms heb ik het gevoel dat ik mijn hoofd niet bij kan benen. Dat ik hem graag even op mute zou willen zetten. Daarnaast wil ik ook op een natuurlijke manier emoties releasen. Hiervoor gebruik ik bijvoorbeeld ook meditatie of dans/beweging. Ik zou graag meer intuïtief willen leven en ik ben benieuwd op wat voor manier truffels me daarbij kunnen begeleiden.

In een volgend verhaal zal ik gaan schrijven over mijn ervaring met het microdoseren van truffels. De voor en eventuele nadelen die ik ervaar, mijn gevoel tijdens dit experiment en of ik ermee door ga of niet. En als je vragen hebt kun je me altijd een berichtje sturen!

[ad_2]

https://vrijeigenwijs.wordpress.com/2022/10/24/de-effecten-van-microdoseren-met-truffels/