Coby -10 kg – Foodsisters

[ad_1]

Op een mooie zonnige ochtend, terwijl ik in de spiegel keek, drong het besef tot me door dat het echt genoeg was geweest. Ik was 83 jaar oud en worstelde al jaren met mijn gewicht. Mijn cholesterol was veel te hoog en mijn gezondheid leed eronder. Mijn kleding zat strak en ik schaamde me voor de foto’s waarop ik te zwaar leek. Het was tijd om actie te ondernemen.

Ik had gehoord over de Foodsisters en besloot hun weekmenu’s te proberen. Ik begon met het keto-dieet, gevolgd door intermittent fasting en daarna koolhydraatarme maaltijden. Ik was vastberaden om mijn levensstijl te veranderen en mijn gezondheid te verbeteren.

In de eerste weken was het niet altijd gemakkelijk. Ik moest bepaalde voedingsmiddelen opgeven vanwege mijn overgewicht, en ik ervoer kortademigheid en vermoeidheid. Maar telkens als ik een terugval had, pakte ik het boek van de Foodsisters erbij en bladerde ik door de heerlijke, gezonde gerechten. Dat gaf me de kracht om door te gaan.

Het volhouden was een uitdaging, maar ik ontdekte dat het belangrijk was om de draad steeds weer op te pakken. Telkens wanneer ik de motivatie verloor, nam ik weer een boek van de Foodsisters en volgde ik hun weekmenu’s. Op die manier herwon ik mijn ritme en kon ik trots zijn op mijn vooruitgang.

Nu, na twee jaar, ben ik 10 kilo afgevallen. Mijn favoriete gerechten uit de boeken van de Foodsisters zijn onder andere het ontbijt met Griekse yoghurt, granola en aardbeien. Als lunch de tonijnsalade en de paprikasoep. Ik bak ook regelmatig notenbrood en doe er dan lekker wat tomaatjes en komkommer erop. En voor extra’s en bezoek maak ik de frambozenkoekjes of kokosmakronen. Wat me ook opvalt is dat ik met jullie recepten minder vlees eet met heerlijke alternatieven ,veel beter!

Het was even wennen om sociale verplichtingen aan te gaan en het zoete gebak af te slaan, maar mijn familie en vrienden begrijpen en steunen mijn gezonde levensstijl. Mijn dochter en zus wilden zelfs een boek van de Foodsisters voor hun verjaardag. Dat is toch een goed teken!

Mijn BMI is nog steeds te hoog volgens de officiële normen, maar ik blijf gewoon doorgaan. Ik herinner me de woorden van de cardioloog: “Oud vet gaat er niet af.” Maar ik heb bewezen dat zelfs na je 80e levensjaar “oud vet” kan verdwijnen.

Ik wil anderen graag meegeven om steeds de draad weer op te pakken, hoe moeilijk het soms ook kan zijn. Grijp terug naar de boeken van de Foodsisters, vind je ritme opnieuw en wees trots op jezelf. Ik blijf in ieder geval een trouwe volger van de Foodsisters, want zij hebben me geholpen mijn gezondheid te verbeteren en mijn leven ten goede te veranderen. Bedankt!

[ad_2]

https://foodsisters.nl/geen-categorie/coby-10-kg/