Cherry ontdekte het geheim en past nu in maatje 36

[ad_1]

Voor Cherry in maatje 36 paste, ging ze vaak op dieet. Na een dieet was ze dan vaak dikker dan daarvoor… 

Cherry: Hoewel ik altijd wel wat schommelde met mijn gewicht hoefde ik als tiener nooit aan afslanken te denken. Dat veranderde pas vanaf mijn 20e. Ik kreeg behoorlijk overgewicht en moest eraan geloven: ik ging op dieet. Echt álles heb ik geprobeerd, alleen al daarover zou ik een boek kunnen schrijven! Echt lang volhouden lukte nooit. Na een poosje raakte ik de regie kwijt en de kilo’s kwamen er in meervoud bij. Een typisch jojo-effect. Al met al was ik na het dieet vaak dikker dan ervoor.

Deze kilo’s horen nou eenmaal bij mij, dacht ik

In 2015 woog ik 94 kilo. Dit was het zwaarst ooit. Ik sloot me aan bij een dieet-club. Ook hier volgde ik weer braaf allerlei regeltjes en stond ik twee keer per week op de weegschaal. Ik viel af. Maar zodra het clubje voorbij was, was mijn motivatie ook weg. Op 80 kilo bleef ik steken. Het ergste: ik kon geen magere yoghurt of andere caloriearme (verplichte!) producten meer zien. Ik maakte mijzelf wijs dat deze 80 kilo bij mij hoorden. Minder wegen was niet mogelijk zonder een leven lang afzien en met een lang en strak dieet regime. Dat vond ik geen aanlokkelijk toekomstbeeld.

Ik en mijn drie zussen raakten in de ban van het geheim

Via Facebook ontdekte ik het boek van Mieke. Het klonk allemaal te mooi om waar te zijn. Toch kocht ik het boek voor mijzelf en voor mijn zus voor op vakantie in Spanje. Liggen op een bedje in de zon lazen we elkaar stukjes voor uit het boek (naar mijn mening de beste manier om het boek te lezen). We raakten in de ban van het geheim.

Lekker bruin en in ieder geval niet zwaarder dan voor de reis keerden we terug naar Nederland. Samen met mijn twee andere zussen maakten we een groepsapp aan. Vrijwel dagelijks hadden, en hebben we contact. We sturen elkaar leuke recepten en halen elkaar uit de put als één van ons dreigt te verdwijnen in een zak chips of zak minimarsen. We wijzen elkaar op dieet- of peutergedrag en appen elke zaterdagochtend een foto van de weegschaal. Daarop stonden steeds lagere getallen. Samen afvallen werkt echt!

maatje 36 afgevallen-27 kilo: eten is geen strijd meer

Het grootste verschil is dat ik nu echt eet wat ik wil. Bij de dieetclub werd er streng gereageerd als je een chocolaatje gegeten had. Daar werd ik dan alleen maar koppiger van. Dan dacht ik: dat maak ik verdorie zelf wel uit. Nu kies ik zelf of en wanneer ik dat chocolaatje neem! Er is niemand die mij zegt wat ik wel of niet moet doen. Ik beslis wat ik eet, en vaak wil ik dat chocolaatje niet eens meer. Mijn hele mindset is veranderd en voila: ik pas in maatje 36. Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven.

Ik besef dat ik vroeger vaak moe en soms wat ontevreden was. Ik vond het echt niet leuk om in de spiegel te kijken. Naast dat mijn uiterlijk veranderd is, heb ik nu veel meer energie. Als ik vroeger iets van zolder moest pakken, stond ik bij voorbaat al te puffen. Nu hop ik met twee treden tegelijk naar boven. Ook mijn zelfvertrouwen heeft een boost gekregen. Zoveel voordelen. En dat met lekker eten. Die regie, die gun ik echt iedereen en als ik het kan, kan jij het ook!

Interesse in ons 6-maanden coachplan? Klik hier voor meer informatie.

Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk.
Tot m’n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering.In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community.Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke’s ervaringen[ad_2]

https://miekekosters.nl/afvallen-maatje-36/