VOORBEREIDING

Het begrijpen en respecteren van je Ayahuasca reis
Een bepalende factor in hoe je reis met Ayahuasca zal zijn, is het begrijpen en respecteren van het medicijn en haar traditie. Op deze pagina kun je meer belangrijke informatie betreffende de voorbereiding en de helende kwaliteiten van ‘la medicina’ Ayahuasca lezen.

De belangrijkste reden voor deelname aan een Ayahuasca ceremonie is het jezelf bevrijden van negatieve (gedachten) patronen en gedrag.

Deze bevrijding creëert ruimte voor nieuwe perspectieven op je leven zoals tot nu bewandelt. Het helpt je om de reden achter verschillende fasen en thema’s in je leven, moeilijkheden en pijnlijke ervaringen te begrijpen. Ayahuasca neemt je mee naar schaduwplaatsen van jouw zijn en kan je helpen helen, en hierdoor een groter gevoel van doel, aanwezigheid en vrede in je leven te ervaren.

Het proces accepteren
De sleutel in het bevrijden van emotionele bagage is om je er naartoe te bewegen, in plaats van je ervan af te keren. Dit proces kan oncomfortabel en onbekend zijn. En zodra je je van deze emotionele bagage (je onbewuste pijnlichaam) bewust bent, kan het niet gemakkelijk ongedaan worden gemaakt. Één dan kan gezegd worden over Ayahuasca:

Je zal altijd krijgen wat je nodig hebt. Maar wat je nodig hebt is niet altijd wat je aan het zoeken bent.

Ayahuasca kan een uitdaging zijn
Het werk met Ayahuasca is heel complex. Het is onmogelijk te voorspellen hoe het medicijn met je zal werken. Ayahuasca beantwoordt geen ongeduldige eisen (voor geluk). Je zult je waarschijnlijk eerst slechter voelen, voordat je je beter kunt gaan voelen. Ayahuasca kan, naast helend en verhelderend, heel confronterend zijn. Hierom is het van belang om jezelf af te vragen of je er écht klaar voor bent. Ben je gemotiveerd, met de juiste redenen en intenties, om deze innerlijke reis aan te gaan? AyaCura zal naast je lopen tijdens deze reis en helpt je bij het integreren en accepteren tot de groei naar een zelfgenezend vermogen.

Vertrouw jezelf en de ceremonie begeleiders
Vertrouwen in jezelf, het medicijn en de begeleiders is de sleutel tot een veilige en ontspannen ceremonie. Beide zullen je begeleiden en met je samenwerken tijdens je reis. Met deze kennis in je achterhoofd hopen wij dat je zelf kan beslissen of dit wel of niet het pad voor je is. Tijdens de ceremonie wordt je begeleid door Bo en Daniel. Zij bereiden de Ayahuasca, begeleiden je voor, tijdens en na de ceremonie en monitoren jouw veiligheid. Wil je meer over de begeleiders weten? Kijk dan bij ‘Over ons’.

Geniet van je reis
Het is heel gebruikelijk om zeer hoge verwachtingen voor je eerste contact met Ayahuasca te scheppen. Het hebben van fantastische en allesomvattende visies in je eerste contact is niet iets wat iedereen kan verwachten, en het zou in geen enkel geval je hoofddoel voor deelname moeten zijn. AyaCura richt zich op zielsheling. Dit is essentieel voordat verdere groei en stappen gemaakt kunnen worden. Op welke manier de heling mag gaan plaatsvinden tijdens jouw reis is vooraf niet te voorspellen. Maar dit alleen al, is wonderbaarlijk op zichzelf.

True healing is not about ‘feeling better’, but about ‘better feeling

Aanmelden voor een ceremonie kan via ons Email aderes: info@ayacura.nl

Na aanmelding ontvang je van ons een uitgebreide Email met informatie over de voorbereiding en het dieet. Ook ontvang je van ons een intakeformulier dat voor jou en ons als hulpmiddel dient. Hierin ga je nadenken over je intentie tot deelname en breng je ons op de hoogte van onderwerpen die spelen in je leven, je lichamelijke / geestelijke klachten, belangrijke levensgebeurtenissen, medicatiegebruik, gezondheid en medische geschiedenis.

Deze intake helpt ons bepalen of jouw veiligheid met Ayahuasca gewaarborgd is, en helpt ons een voor jou passende ceremonie en ondersteuning te creëren.

Werken met Ayahuasca, zeker als het de eerste keer is, kan heel erg spannend zijn. Door deze spanning of de ervaringen van anderen kun je al een bepaalde verwachting creëren. Toch adviseren we je om, zover mogelijk, zonder enige verwachting de reis te gaan maken. Overgeven aan wat zich aandient, en tot je zal komen is de sleutel. Vertrouwen op dat wat je krijgt, is wat je nodig hebt en op dat moment dragen kunt.

Het is zinvol om vóór de ceremonie de tijd te nemen je intentie helder te krijgen. Een intentie helder krijgen, zonder te willen sturen en verwachting scheppen is lastig. Toch raden we aan jezelf af te vragen wat je intentie is op dat moment. Het stellen van een intentie kan je na de workshop helpen de verkregen ervaringen en inzichten in het juiste kader te plaatsen. Je zou jezelf kunnen afvragen waar en waarom Ayahuasca je op dat moment kan helpen. Specifieke vragen die je hebt kunnen ook als intentie gesteld worden. Probeer deze echter in een ‘thema’ te plaatsen, en vraag Ayahuasca om inzichten betreffende het onderwerp en thema.

Hoe verloopt ‘Een nacht met Ayahuasca’ bij AYACURA?

Een Open Groep nacht ceremonie is voor maximaal vier personen, en is inclusief overnachting, maaltijden, uitleg en professionele begeleiding. Tijdens de ceremonie wordt je in je process begeleid door ervaren en professionele begeleiders. We maken gebruik van liederen, muziek healings- en therapeutische technieken (vaak nazorg).
De reizen zijn niet te voorspellen.We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten wat je kunt verwachten en geven je graag wat inzicht hierin:

Aanvang: Voor de open groepen is dit op zaterdag 16.00 uur in Eindhoven.  Je wordt ontvangen door ons en er is tijd om te wennen en kennis te maken met elkaar.

Uitleg: Na de ontvangst zullen we je uitleggen hoe de ceremonie eruit zal komen te zien, wat belangrijke informatie is en welke huisregels we tijdens de ceremonie hanteren. We zullen over Ayahuasca praten en uitleg en inzicht geven in veel voorkomende dingen tijdens Ayahuasca reizen.

Opening ceremonie en cirkel:
Tijdens de opening maken we gebruik van liederen, welke we gezamenlijk zingen. Ook is er ruimte om de intentie te zetten en delen. Hierna is het tijd om de Ayahuasca te drinken. Na het drinken zullen we je zo soepel mogelijk de overgang naar je reis laten maken, dit doen we door middel van een ademhaling oefening of meditatie, zang en muziek. Er zullen twee ronden Ayahuasca geschonken worden.

Je reis:
Om een beter inzicht in de inhoud van een Ayahuasca reis te krijgen raden we je aan bovenstaande informatie goed door te lezen.
Wat betreft sensorische ervaringen is het veel voorkomend om kleuren en geometrische figuren in het begin van je reis te ervaren. Dit is niet de hoofdzaak. Meer diepere heling, inzicht over jezelf en het universum zijn in jezelf te vinden, niet daarbuiten. Geen enkele ceremonie of persoonlijke ervaring is hetzelfde. Zelfs ervaren Ayahuasca reizigers kunnen hun beelden en reizen niet voorspellen. Hoewel er vaak wel een duidelijk lijn in ervaringen kan ontstaan na verloop van tijd.

Ongeveer 10 tot 20 minuten na inname zul je de eerste effecten van de Ayahuasca ervaren. Na ongeveer 2,5 / 3 uur zullen we je een tweede ronde aanbieden. Het drinken van een tweede ronde zorgt ervoor dat je langer je reis kunt voortzetten. Hierdoor komt er meer tijd en ruimte voor transformatie en heling. De totale reis duurt ongeveer 6 uur. Dit is per persoon afhankelijk en er kunnen soms uren verschil inzitten. Voor deelnemers die langer de tijd nodig hebben is er ruimte en begeleiding. Je kunt na het sluiten van de ceremonie gewoon nog blijven liggen en we zullen je hierbij ondersteunen.

Van belang is dat je de dag na je reis geen afspraken inplant. Je kunt redelijk wat tijd nodig hebben weer te acclimatiseren, onze zintuigen en gevoelens staan na een Ayahuasca reis op scherp, neem hierom dus de rust die je nodig hebt.

Zodra de ceremonie gesloten is zal er een lichte vegetarische maaltijd en fruit zijn. Dit helpt je om weer goed te landen en terug te komen. Hierna is er ruimte om nog even lekker te gaan liggen of met elkaar in een andere ruimte te praten.

Op zondagochtend na een douche en ontbijt zal er gezamenlijk een sharing plaatsvinden. Hier is ruimte om je reis te bespreken, vragen te stellen en zullen we je hierin ondersteunen of helpen. Na de sharing wordt het weekend afgesloten en ben je vrij om te gaan.

Wij van Ayacura vinden het belangrijk de juiste psychologische nazorg te bieden. Deelnemen aan een Ayahuasca workshop kan soms moeilijke stukken naar voren brengen. Ook kun je merken dat er de dagen of weken na de workshop nog wat dingen zijn die je niet goed kunt plaatsen, of waar je het nog eens over zou willen hebben. Wij helpen je graag met het verwerken en integreren van de ervaringen uit je reis. Je kunt ons hierover gewoon een vraag stellen. Ook als je gewoon nog iets wilt vertellen over de begeleiding of je ervaring met ons.

Nazorg kan prettig zijn als:

  • Als je erg in de war bent na een workshop en je ervaringen niet goed hebt kunnen plaatsen.
  • Als je ernstig angstig of geschrokken bent van de ervaringen of confronterende stukken die je bent tegengekomen.
  • Als je gevoelens van somberheid en leegte na de workshop ervaart.