Beginnen met hardlopen? Dit zijn onze favoriete apps

[ad_1]

Als je wil beginnen met hardlopen, zijn deze apps een uitkomst. Zo bouw je langzaam op naar afstanden van 5k, zodat je conditie snel verbetert. Hieronder onze favoriete apps voor beginnen met hardlopen:

Hardlopen met Evy

Nog nooit hardgelopen, maar wil je graag weten hoe je het aan moet pakken? Download dan Evy. Ze leert je van begin af aan hoe je je conditie kan opbouwen. Als je je aan het schema van Evy houdt, kan jij na tien weken 5 kilometer hardlopen! Het opbouwen van die 5 kilometer bestaat uit zowel hardlopen als stevig doorwandelen. Evy geeft precies aan wanneer periodes van wandelen en hadlopen elkaar afwisselen. Daarnaast geeft ze tipstijdens het (hard)lopen: hoe kan je het beste je voeten neerzetten? Wat kan je het beste aantrekken tijdens het hardlopen? Ondertussen hoor je een muziekje waarmee het tempo van het (hard)lopen wordt bepaald.

Evy herinnert je aan het feit dat je voor de training een warming-up moet doen van 5 minuten en na de training een cooling down. Dat is ook nog eens hartstikke goed voor je spieren! Tevens kan je, door middel van GPS, na de training zien hoeveel kilometer je hebt gelopen en wordt dit bijgehouden in een persoonlijke dagboek.

Beginnen met hardlopen: 5K Runner

Een andere app voor beginners is 5K runner. Deze app is wel gratis. Het lijkt een beetje op de Evy app. Ook hierbij krijg je een personal trainer die ervoor zorgt dat jij binnen acht weken 5 kilometer hardloopt. Allereerst herinnert ook deze app je aan de warming-up. 5 minuten krijg je de tijd om je klaar te maken voor de run. Run? Ja, want deze app is wel Engels. Dat betekent dat er ook Engels tegen je wordt gesproken. Na 5 minuten warming-up, begin je met rennen. Eerst een minuut en vervolgens loop je een anderhalve minuut stevig door. Het is net een iets ander schema dan bij Evy, maar het lijkt er wel veel op. 5K Runner stimuleert je om drie keer 20 minuten per week te gaan hardlopen. Je begint langzaam, maar gaat steeds iets sneller. De muziek is lekker opzwepend, zodat je gestimuleerd wordt om harder te lopen. Ideaal!

Runkeeper

Runkeeper is een populaire hardlopen app! Ook in deze app kan je je wekelijkse hardlooprondjes bijhouden: zien welke routes je hebt gelopen, hoeveel kcal je daarmee hebt verbrand en hoelang je erover hebt gedaan. Tijdens het lopen word je, als je dat wilt, gestimuleerd door een coach. Je hoort de duur van je loop, het aantal kilometers en de gemiddelde snelheid waarmee je loopt. Echter kan je hier ook zelf je trainingsschema bepalen. Wil jij een paar keer versnellen dan kan je dat invoeren. Of juist een paar keer een rustmoment? Ook dat kan! Helaas moet je voor je eigen trainingsschema wel een premium account hebben.

Wat een pluspunt aan deze app om te beginnen met hardlopen, is dat je je familie en vrienden kan toevoegen op runkeeper.com en zo ook hun workouts kan zien. Zo kan je elkaar motiveren!

Blokje om

Ben je niet zo’n fan van hardlopen, loop je liever een stukje gewoon stevig door? Download dan de app: blokje om. Je kan in deze app je locatie aanzetten en vervolgens de afstand kiezen die je wil lopen: de app maakt zelf een route die je kan lopen. Vind je de route onderweg niet leuk of wil je een andere kant op lopen? Dat kan! Je klikt op de ‘refresh’ knop en de app genereert een nieuwe route. Ook leuk en makkelijk als je een keer ergens anders bent! Extra praktisch: je ziet meteen het aantal verbrande kcal na het rondje lopen.

Doe je liever een andere work-out? Hier vind je suggesties voor de beste: fitness apps.

E-book: Afvallen zonder dieet

Download ons nieuwe gratis e-book over afvallen zonder dieet. Met tips en recepten, geheel volgens onze methode.  Eet niet meer al het lekkers, maar alleen het allerlekkerst. Pak weer regie op je eten. In dit boek ontdek je hóe je dat doet.[ad_2]

https://miekekosters.nl/beginnen-met-hardlopen-app/