Annemiek viel 17 kilo af en werd een motiverende afvalcoach!

[ad_1]

Annemiek viel 17 kilo af met behulp van een coachplan. Na afloop twijfelde zij geen moment: ze werd zelf afvalcoach!

“Het grootste deel van mijn leven heb ik een normaal gewicht gehad. Op de middelbare school en tijdens mijn studententijd was ik slank, ook al zag ik dat toen vaak anders. Ik ging dan op ‘dieet’, wat ik trouwens nooit lang vol hield. Daarnaast sportte ik ook altijd veel, dat vond ik leuk en gezellig. En ook tijdens mijn drie zwangerschappen kwam ik wel 25 kilo aan, maar na de bevalling duurde het nooit lang voor ik weer op mijn oude gewicht zat.

Ik ging het weekend met wijn & chips door

Tot die tijd ging het nog goed, maar in 2011 zat ik totaal niet goed in mijn vel. Er speelden wat problemen en dat gaf mij veel stress. In plaats van te kijken naar wat er écht speelde en te zoeken naar oplossingen, begon ik dat nare gevoel te dempen met eten. Zodra het weekend was, dat was voor mij op donderdagavond, trok ik een fles wijn open en at ik daarbij de nodige chips. Zo ging ik het weekend dan door en hoewel ik maandag wel weer ‘gewoon’ kon doen, kwam ik binnen korte tijd toch heel veel aan.

Waggelend door de stad

In totaal kwam ik 18 kilo aan en daarmee woog ik net zoveel als op het eind van mijn zwangerschappen. In 2013 was ik op mijn zwaarst: 97 kilo. Ik voelde me er echt niet gelukkig bij. Een dieptepunt was een dagje uit toen we op vakantie waren. We gingen een dag naar Venetië. Ja, het was warm en het was druk, maar mijn man en kinderen bijhouden met lopen lukte totaal niet meer. Normaal smeerde ik altijd een beetje talkpoeder tussen mijn benen, dat was inmiddels noodzaak, maar precies die dag was ik dat vergeten. Daar liep ik dan: waggelend door de stad op mijn teenslippers, om het schuren van mijn benen zoveel mogelijk te voorkomen. Vreselijk vond ik het.

voor- en na foto 17 kilo afvallen

De eerste 5 kilo’s

Er moest wat gebeuren dus ik besloot het boek van Mieke aan te schaffen. Toen ik het boek Het geheim van slanke mensen las, was ik meteen enthousiast. Ik hoefde niet meer op dieet, ik kon zelf kiezen! Na het lezen van Het geheim van slanke mensen, heb ik de andere boeken ook gekocht. Ik werkte alle opdrachten uit in schriften, deed mee aan de Flair challenge met Mieke en ging naar twee events. En ik viel af! Toch verslapte ik daarna weer. Met de boeken was ik blijvend 5 kilo kwijtgeraakt.

Niet weer een zomer met handdoek op mijn buik

Omdat de problemen waar ik toentertijd nog last van had, inmiddels voorbij waren, besloot ik ervoor te gaan! Ik was het zo zat om weer een zomer in te gaan met een handdoek over mijn buik. Dus ook het sporten pakte ik weer op; ik ging 3x per week kracht- en conditietraining doen én ik meldde me aan voor het coachplan. Vanaf het begin ben ik er 100% voor gegaan. Ik vond de lessen supergoed, keek er echt naar uit.

In de groep had ik meteen een maatje, Eva, met wie ik nu nog contact heb. We deelden veel met elkaar en het werkte! Ik had een hele fijne coach die me steunde maar me ook wees op patronen. Na het coachplan ben ik nog doorgegaan met het lifestyle programma waar ik in een hele actieve groep terecht kwam en we hebben nog wekelijks, vaak dagelijks, contact met elkaar. Dat steunt zo enorm!

Skinnyminds heeft mij veel gebracht

Nadat ik met de boeken 5 kilo was afgevallen ben ik er daarna nog 12 afgevallen, 17 kilo afgevallen dus in totaal! Voor het psychologische aspect wil ik die ene kilo er ook nog af, dan weeg ik namelijk net zoveel als ik in 2011 woog, maar dat komt wel. Het sporten gaat zoveel makkelijker en ik kan weer leuke jurken en strakke broeken aan.

Daarnaast ga ik gewoon ook makkelijker om met eten. Pasgeleden was ik een week op vakantie en ik ben daar 2 kilo aangekomen. Vroeger maakte ik dat heel groot: ik vond het een drama, ik bleef er inhangen en at de frustratie weg. Nu hou ik het klein: ik weet dat die 2 kilo er zo weer af is als ik terugga naar mijn basiseetplan.

Nu ben ik zelf afvalcoach

In mijn coachgroep was ik altijd al erg actief, ik sprak ook mensen aan die al een paar dagen niets hadden gedeeld in de groep. Toen ik aan het eind van het coachplan een oproep voorbij zag komen voor de coachopleiding via Skinnyminds heb ik maar heel kort nagedacht en me aangemeld.

In het begin vond ik de opleiding erg intensief. Nog meer dan bij het coachplan werd ik met mezelf geconfronteerd. Ik moest angsten en onzekerheden overwinnen.

En nu begeleid ik zelf als afvalcoach een groep en het is super om te merken dat ik door mijn vragen en opmerkingen ik iemand verder kan helpen op weg naar een mooi gewicht! Skinnyminds heeft mij zoveel opgeleverd, ik gun jullie dat ook allemaal!”

Interesse in ons 6-maanden coachplan? Klik hier voor meer informatie.[ad_2]

https://miekekosters.nl/afvalcoach-annemiek/