Annelies (-8 kilo) Ik liet de overgang mijn leven overnemen

[ad_1]

Ik ging pas na mijn overgang echt bezig met afvallen. Daarvoor heb ik ook wel allerlei diëten gedaan, maar dat was allemaal niet blijvend. Als ik niet tevreden was ging ik op dieet, maar dat veranderde niks aan mijzelf. Het coachplan heeft me het inzicht gegeven in dat ik wanneer ik veel verdriet of stress had, dat ik dan juist aankwam. Als het goed met me ging, viel ik af en kon ik mijn gewicht vasthouden. Als het slecht met me ging dan liet ik mezelf onbewust gaan en dan kwamen de kilo’s er weer bij.

Ik wilde een fitte oma zijn

Vervolgens kwam ik in de overgang terecht en lukte het me helemaal niet meer om af te vallen, ondanks dat ik wel bleef diëten. Dat frustreerde mij enorm. Ik herkende mezelf niet meer en was ook echt ongelukkig met mezelf. Ik had altijd wel brede heupen gehad, maar toch een mooie slanke taille. En dat was ook iets waar ik dan trots op was. Maar die verdween en mijn buik werd steeds boller en dat vond ik allemaal heel vervelend. Ik wist niet zo goed wat ik ermee aan moest en of ik het misschien maar gewoon moest accepteren.

Toen vertelden mijn dochter en schoonzoon dat ik oma zou worden. Dat was voor mij het keerpunt. Ik wilde niet een vermoeide en ongelukkige oma worden, die niet blij is als ze in de spiegel kijkt. Ik wil een fitte oma zijn, vrolijk, blij en een prettige uitstraling hebben. 

Met jezelf bezig zijn is ongemakkelijk maar ook verhelderend

Op Facebook zag ik een advertentie voorbij komen van Skinnyminds. Wat mij echt aansprak was de focus op gedragsverandering. Het ging dus om je mindset en niet om je dieet. Ik kreeg van tevoren al rillingen als het over dieet ging, wat je wel en niet mag eten. Dat je al het lekkers moest laten staan. En dat was hierbij dus niet het geval. Want zo’n dieet ga je niet je hele leven lang volhouden. Ik ben vervolgens eerst begonnen met het boek “Het geheim van slanke mensen”. Daar was ik toen zelf 2 kilo mee afgevallen, maar toen stopte het. Ik werd niet meer zwaarder gelukkig, maar ik wilde meer. Meer weten en ook meer begeleiding. Dat was het moment dat ik met het coachplan begon.

 Tijdens het coachplan met je de hele tijd met jezelf bezig, dat vond ik in het begin ongemakkelijk, maar het is ook heel verhelderend en confronterend. Je komt erachter dat je dingen doet, waarvan je dacht dat doe ik niet. Dat je jezelf eigenlijk al die tijd voor de gek hebt gehouden. Voorheen zou ik mezelf echt niet gezien hebben als emotie-eter, maar dat bleek ik wel te zijn. Dat waren toch echt wel eyeopeners waar ik wat aan had.

Je doet het voor jezelf

In onze coachgroep was ik één van de weinigen die maar een klein aantal kilo’s kwijt wilde. Ik was een beetje bang dat ik daardoor niet serieus genomen zou worden, maar uiteindelijk doe je het toch voor jezelf. Ik was vastbesloten om het programma af te maken en ik had echt het gevoel dat dit ging werken. Het leuke is dat iedereen het coachplan anders ervaart, omdat het zo gericht is op jezelf als persoon. De persoonlijk aanpak maakt het uniek.

Later kwam ik in de sportschool een vriendin tegen die vroeg of ik was afgevallen. Toen heb ik haar verteld over het coachplan en zij is die toen ook gaan volgen! Toch blijf ik het moeilijk vinden om het aan te bevelen, omdat gewicht voor veel vrouwen wel een pijnpunt blijft.

Inmiddels ben ik oma en ik ben super blij dat dit een succes was! Ik ben al ruim een jaar op mijn streefgewicht en ben erg blij dat de overgang dus niet het laatste woord heeft.

Interesse in ons 6-maanden coachplan? Klik hier voor meer informatie.

Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk.
Tot m’n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering.In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community.Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke’s ervaringen[ad_2]

https://miekekosters.nl/annelies-8-kg-afvallen-overgang/