Anne -10 kg – Foodsisters

[ad_1]

Na diverse afvalpogingen en door de ziekte van haar man verwaterde het gezond eten. Mede op advies van de huisarts besloot Anne dat het tijd was om weer aan de slag te gaan met koolhydraatarm eten wegens eerder succes een aantal jaar terug. Met de koolhydraatarme menu’s van de Foodsisters is ze al 10 kilo kwijt en gaat ze nog even door met haar man voor het verliezen van de laatste kilo’s om zo haar streefgewicht te bereiken.

Anne (73): “Enige jaren geleden kwamen we in contact met iemand die ons begeleidde met koolhydraatarm eten. Dat hielp geweldig. We zijn samen toen behoorlijk afgevallen.
 Na de ziekte van mijn man Jan is het gezond eten een beetje verwaterd. In januari van 2023 hebben we besloten om weer koolhydraatarm te gaan eten. Mede op het advies van de huisarts. Mijn man wilde wel meedoen, dus aan de slag!

Ik ben op internet gaan zoeken naar recepten, ik kwam toen de Foodsisters tegen. De beschrijving van de recepten sprak ons beiden erg aan. Ik heb toen het boek in 8 weken slank gekocht, in mei zijn we gestart. Ik was het beu dat ik geen zomerkleding meer aan kon en dat je moeilijk kan bukken en jezelf in de weg zit. We zijn met vakantie gegaan en dat was het begin van ons succes.

Het fijne van het boek vind ik dat de recepten erg goed beschreven zijn, het zijn 8 weekmenu’s. Ik verzamel de recepten van die week en koop ’s maandags alle ingrediënten voor zover dat kan. Sommige versproducten koop ik op de dag zelf.
 De recepten zijn eenvoudig en niet te duur. We lusten eigenlijk alles graag, maar we zijn erg gek op het recept van de biefstuk met Serranoham.

Na een paar weken was de behoefte aan suiker heel erg verminderd. We hebben bijvoorbeeld tijdens onze vakantie geen koffie gedronken met iets erbij en hebben dat ook niet gemist.
 We hebben gemerkt (door ‘APK’ controle bij de huisarts) dat de bloedruk van ons beiden nu goed is en de cholesterol is nu goed genoeg. Ook het gewicht is goed volgens de arts maar we willen allebei nog een klein beetje verder zakken daarin.

We merken dat we weer graag langere afstanden lopen. Het fietsen gaat ook stukken beter, we zijn niet moe meer na het fietsen. We spelen golf allebei en we merken dat we verder slaan dan vroeger. Dat heeft volgens ons te maken dat we sneller kunnen swingen met de slag.

Eigenlijk hebben we geen andere routines ingebouwd. We drinken alleen witte wijn in het weekend maar dat deden we al. De moeilijke momenten zijn op feestjes, maar ook daar was de behoefte aan zoetigheid / hartig niet meer aanwezig. Langs gebak lopen en het niet lekker vinden in je hoofd. En anders gingen we voor de zekerheid de dag erop weer verder met waar we waren. Gewoon weer beginnen en elkaar steunen. Onze broers en zussen begrijpen wat we doen, ook vrienden en kennissen accepteren dat gewoon.
 De Foodsisters-community is ook handig en houd je gemotiveerd. Kortom; het was voor ons geen enkel probleem het vol te houden. We gaan gewoon verder in december en het nieuwe jaar en het nieuwe doel is nog 5Kg eraf, dan weeg ik 76Kg.

Ga aan de slag met Foodsisters! ”

 

 

 

[ad_2]

https://foodsisters.nl/review/anne-10-kg/